Durván kapkodnak Amerikában a VW ID.4 után

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-09-28, 10:02

Gondok akadtak a Volkswagen USA-beli előrendelési weboldalán.

Már a hivatalos bemutató után összeomlott a német gyártó előrendeléses rendszere Amerikában. Egy éve annak, hogy a másik, Volkswagen ID.3-as modellt bemutatták, amely kisebb, ferdehátú kivitelben jött ki. Most viszont itt a VW elektromos SUV modellje, az ID.4, amely az előbb említett autó néhány stílusjegyét is megkapta, így kiválóan építik tovább a márka tisztán elektromos modellcsaládját. A nagy különbség a korábban bemutatott járművekhez képest, hogy ez az első, amelyet valóban globális méretekben terjesztenének a németek.

Volkswagen ID. 4 országúton, féloldalról

A Volkswagen olyan szinten alábecsülte a keresletet, hogy maguk is megdöbbenve posztolták a hivatalos Twitter oldalukra, hogy az az USA-ban előrendeléses felületük gyakorlatilag összeomlott az elképesztő forgalomnak köszönhetően. Ha megnézzük ezt az autót, egy korábbi modellhez, Tiguan-ra hasonlít nagyon.

Volkswagen ID. 4 egy többsávos hídon, menet közben hátulról

Ennek megfelelően nézzük milyen adottságokkal rendelkezik. Hossza 4,58 méter, szélessége 1,85 méter, magassága 1,61 méter, míg a tengelytáv 2,77 méter lett. Fontos paraméter a csomagtér űrtartalma is, amely 543 literes lett. A meghajtás tekintetében egy hátsókerék-meghajtású, 204 lóerős, 82 kWh névleges kapacitású elektromos motor fogja hajtani a First Edition kivitelt. Ezzel 0-ról 100 km/órás sebességre 8,5 másodperc alatt gyorsul, végsebessége pedig 160 km/óra lesz.

Volkswagen ID. 4 belső tere szemből

Mivel ennek a modellnek a forgalmazása globálisan történik, az árazása is eltérő lehet egymástól. Így az amerikai autópiacon 40 ezer dollár (mai árfolyammal számítva 12,5 millió forint) körüli árral érkezik, míg Európában 49 950 eurótól indul az ára (mai árfolyamon, 18,2 millió forint). Pontos magyarországi árakról egyelőre nincsenek információk. Az ID modellcsalád nagy riválisa lehet a Tesla típusainak, a későbbiekben kiderül, hogyan alakulnak majd az eladási számok.

Volkswagen ID. 4 többsávos úton, felülről nézve

Eredetileg áprilisban, a New York-i Autószalonon került volna bemutatásra, ezt azonban halasztották, majd közbe szólt a járványhelyzet. A héten bemutatott Volkswagen ID.4 tehát nagy sikert aratott, pontos információk az értékesítésről, később várhatók.

Elektromos autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Volkswagen ID.4 GTX szemből, menet közben
2021. április 29.
480 kilométeres hatótáv és 6,2 másodperces 0-100-as sprint a VW első sportos EV-jétől.
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője

További hírek