2022. május 05. | 10:11

Elkészült a „Telivér Szíve”.

A Ferrari bejelentette, hogy kifejlesztett egy teljesen új tizenkéthengeres belső égésű motort, ami idén nyáron – a gyártó szavaival élve – egy „mindent megváltoztató” járműbe kerül.

A Ferrari a „Telivér Szíve” kifejezéssel illette a motort, ami az új Purosangue SUV-ra utal. A Purosangue szó olaszul telivért jelent, a többit nem volt nehéz összerakni. A bejelentés mellé csatolt 14 másodperces klip sajnos semmilyen más bizonyítékkal nem szolgál arra, hogy ez a motor hajtja a vadonatúj hobbiterepjárót. A videóban látható néhány közeli felvétel a V12-esről, a rajta pedig jól látható a vállalat neve, ennyi.

Eddig nagy volt a titkolózás a motorkínálattal kapcsolatban. A korábbi kémvideók egy egyedülállóan csendes prototípust mutattak be, ami arra engedett következtetni, hogy a 296 GTB plug-in hibrid V6-osának egy változata van a motorháztető alatt, míg az interneten V8-asról is keringtek pletykák. 

A Ferrari ismét hangsúlyozta, hogy az új, „mindent megváltoztató” jármű idén nyáron debütál, erre néhány hónapon belül sor kerülhet. A gyártó szupersportautóihoz hasonlóan a Purosangue is korlátozott darabszámban lesz kapható, de most még semmit nem tudni arról, mennyibe fog kerülni.

Nyitókép forrása: Ferrari