A Fiat Ducato mindent belead, hogy elérje a maximális sebességét - VIDEÓ

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-11-13, 11:58

Előnytelen aerodinamika, ám annál alkalmasabb áruszállító képesség. De mennyi a maximális sebesség?

A Fiat Ducato épp olyan népszerű áruszállító, mint a Mercedes Sprinter, amit szinte mindenki kivétel nélkül ismer. A kisteherautók esetén inkább a hasznosság a fő szempont, habár a teljesítmény sem mindegy. Ahhoz viszont, hogy sebességrekordokat állítsunk fel velük, ahhoz mindegyik kevés, éppen a kialakításuk miatt. Ennek ellenére vannak, akik megpróbálják elérni a maximális sebességet ezekkel a járgányokkal is. Jelen esetben egy 2012-es Fiat Ducato modellel kísérelték meg a lehetetlent, méghozzá a német autópálya egyik szakaszán.

Ha nem indul el a videó, megnézheted a YouTube videómegosztó oldalon.

A videóban szereplő Ducato III, egy Type 250-es, 2,3 literes, 130 lóerős erőforrással szerelt dobozos kisteherautó. Álló helyzetből csaknem 20 másodpercbe telik, míg az gépjármű eléri a 100 km/órás sebességet, de többszöri próbálkozás után még a 170 km/órát is meghaladta a tempója. A jármű testén hatalmas felületek vannak, ami miatt a légellenállás nagy és az oldalszélre is érzékeny. Így érthető, hogy egészen nagy kihívást jelent megfutni az autó maximális végsebességét. Ritkán látni ilyet, hiszen inkább a külső sávban szoktak kapaszkodni ezek a járgányok, minthogy a belsőben száguldozzanak. Egészen nagy teljesítmény egy Fiat Ducato modelltől.

Kapcsolódó írások

1969 Škoda 1100 MBX, piros, elölnézet
2020. augusztus 23.
A mai listában 5 olyan veterán autóról olvashatsz, melyek farmotoros elrendezést kaptak
Lamborghini 350GT
2019. szeptember 15.
Léteznek olyan erőforrások, amiket közel 40 évig használtak különböző modelljeikben a gyártók. Lássuk a második adag strapabíró konstrukciót!

További hírek