A Fiat klasszikusa elektromos hajtást kapott

Közzétéve:
2019-09-29, 09:50

A Panda 4x4-et resto-mod átalakításnak vetették alá az olaszok.

A Garage Italia egy egészen egyedi projektbe kezdett bele. Öt darab első generációs Fiat Panda 4x4 modellt alakítanak át, különböző cégekkel együttműködve. A Giugiaro által tervezett aranyos kisautó anno elég nagy durranás volt, amikor kapott egy Steyr-Puch összkerékhajtást, ezzel pedig egy vagány kis terepes lett belőle.

Elektromos Fiat Panda 4x4 oldalról

Az első autó a Panderis elnevezést kapta, a Garage Italia pedig a Vitale Barberis Canonico vállalattal lépett együttműködésre az elkészítésekor. Ez utóbbi különböző textíliák gyártásával foglalkozik, így a Panda belsejét ők szolgáltatták. A retro mintázatú szövetből a műszerfalra is jutott, a JBL hangszórók pedig modernséget csempésznek a kabinba.

Elektromos Fiat Panda 4x4 műszerfala

A nagyobb változás azonban a lemezek alatt történt a Panda esetében, hiszen az 1,0 literes, 50 lóerős blokkot kiszerelték, és elektromotort raktak a helyére. Így az autó végsebessége 115 km/óra lett, az akkucsomagnak köszönhetően pedig 100 kilométer a hatótávolság. Az újratöltés módszertől függően 3-8 órát vesz igénybe, az összkerékhajtás pedig megmaradt ennél a verziónál is. A barna fényezéshez arany színűre fújt acél keréktárcsákat szereltek fel, ezzel erősítve a retro hangulatot.

Elektromos Fiat Panda 4x4 ülések

Kíváncsi vagyok, a másik négy autóval mit kezdenek majd, mindenesetre érdekes „tuningalapot” választottak ehhez a resto-mod projekthez.

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!

Kapcsolódó írások

Lamborghini 350GT
2019. szeptember 15.
Léteznek olyan erőforrások, amiket közel 40 évig használtak különböző modelljeikben a gyártók. Lássuk a második adag strapabíró konstrukciót!
Toyota Aygo kiadások
2020. január 06.
Persze SUV-re ne nagyon számíts ennyiért, a Dacia és a Lada kínál egyedüli opciót.

További hírek