Figyelem! Autós szafari park nyílt Magyarországon

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-05-20, 14:56

Nem mindennapi szenzációval várják a látogatókat Budapesttől egy köpésre.

A világszerte ismert utazó társulat, a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz mintegy 105 munkatársa és száz állata ragadt Magyarországon a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások kihirdetésekor. Szerencsére nem tétlenkedtek és egy különleges attrakciót eszeltek ki az autósok számára. Szada község mellett kialakítottak egy 5 hektáros lezárt területet, ahová – szigorú óvintézkedések mellett – május 20-tól pár ezer forintos belépődíj ellenében beengedik az érdeklődőket, akik szinte testközelből (az autóban ülve) megcsodálhatják a produkció egzotikus állatait.

autós szafari park Szada
Vannak itt kérem szépen mindenféle izgalmas állat: lovak, szamarak, zebrák, tevék, zsiráfok, sőt, még elefántok is láthatók. A lélegzetelállító környéknek és a különleges állatoknak köszönhetően minden adott ahhoz, hogy jót szórakozzon a család, kicsiknek és nagyoknak egyaránt feledhetetlen élményben legyen részük. Akik szeretnék meglátogatni az autós szafari parkot, ne halogassák a programot, ugyanis csak ideiglenesen lesz látogatható, ha minden korlátozást feloldanak Európa-szerte a koronavírus veszélyének elmúlta után, a vándortársulat valószínűleg ismét útra kel.

Az állatvédőket megnyugtatandóan a park megnyitását komoly biztonsági és állatvédelmi egyeztetések előzték meg, a cirkusz társulata a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályával, illetve a megyei Járványügyi és Állatvédelmi Osztály állatvédelmi felügyelőjével közösen találta meg azokat a megoldásokat, amelyek lehetővé tették, hogy mind a látogatók, mind az állatok biztonságban legyenek. A problémamentes látogatást a szigorú házirend is szavatolja, amelyet minden látogatónak be kell tartania!

autós szafari park Szada

Legfontosabb információk:

  • a Szada Szafari Park látogatása előzetes regisztrációhoz kötött turnusokban történik
  • a park területére kizárólag zárt karosszériájú autóval lehet behajtani
  • az autóból kiszállni a biztonság és a járványügyi helyzet miatt tilos
  • a belépőjegyek árai 2-14 évesek számára 1 500 Ft, 14 év fölött egységesen 2 000 Ft
  • a parkban legfeljebb 1 órán át lehet tartózkodni

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Esemény és programajánló 04.14. – 04.15.
2018. április 10.
Programok terén igazi dömping várható a hétvégén, Veterán Járműtalálkozó, FritzenFest, Red Sun Fest, Tuning találkozó Balatonfüreden, Ford Mustang találkozó és Budapest – Tata Rally Historic! Az Alapjárat ott lesz, légy ott te is!
Nyerj egy Harley-Davidsont az alsóörsi Open Road Festen!
2018. május 21.
Ha a motorok szerelmese vagy, június 6-ától mindenképp kilátogatnod Alsóörsre, ahol egy eredeti Harley-Davidsont nyerhetsz, e mellett további izgalmas programokkal készülnek a szervezők.

További hírek