Az országgyűlési képviselő, Selmeczi Gabriella egy német rendszámú X7-es BMW terepjáróval parkolt le keresztben a Képviselői Irodaház előtt, három helyet elfoglalva, írta meg Szabó Tímea a közösségi oldalán.

Tegnap a fideszes Selmeczi Gabriella egy német rendszámú X7-es BMW terepjáróval parkolt le keresztben a képviselői...

Közzétette: Szabó Tímea – 2020. december 15., kedd

A Párbeszéd társelnöke szerint a rendhagyó parkolási módon túl az is érdekes, hogy egy képviselő német rendszámú autóval jár a parlamentbe. Vagyonbevallása alapján egyébként Selmeczinek nincs saját tulajdonú autója, egy másik BMW-vel viszont már korábban is felhívta magára a közvélemény figyelmét. Két évvel ezelőtt egy X5-össel közlekedett a politikus, az esettel kapcsolatban a következő közleményt adták ki:

„Selmeczi Gabriella egy fehér BMW-vel utazik, amely férje cégének a tulajdona. A jogszabályok lehetővé teszik, hogy céges autót akár magáncélra is használjanak, a képviselő asszony a gépjárművet jogszerűen veszi igénybe.”

FRISSÍTÉS: a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté is megszólalt az esettel kapcsolatban:

„Selmeczi Gabriella nem leparkolt, hanem félreállt – lehet, hogy ezt szabálytalanul tette –, amíg beírt egy címet a GPS-be. Selmeczi férje jómódú üzletember, övé az autó, amely azért német rendszámú, mert egy német cégtől lízingelik” – idézte Kocsist az MTI tudósítója.