kedd - 2022. szeptember 27.
16.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Fokozott ellenőrzésbe fog a rendőrség az ittas és bódult sofőrökkel szemben

A Tispol a kábítószer és alkohol hatása alatt álló sofőrök kiszűrésére törekszik

A Tispol, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves akcióterve alapján fokozott ellenőrzésbe kezd 2019. június 03. hétfő és 2019. június 09. vasárnap között. Az akció célja az ittas és bódult állapotban lévő sofőrök kiszűrése.

A Tispol annyit tesz hozzá a közleményhez, hogy a felmérések szerint folyamatosan nő az ittas és kábítószer hatása alatt álló sofőrök száma.  A KSH nyilvántartása szerint csak 2019-ben már 234 ittas vezetés okozta baleset történt és az áprilisi számok még megsem érkeztek.

Fokozott ellenőrzés júniusban

A kábítószer hatása alatt álló sofőrök átlagéletkora 18-25 év, a legtöbb ittas vezetésből adódó baleset pedig Baranya megyében, Szabolcs megyében és Pest megyében történik. Az akció célja, a közlekedés optimalizálása és annak biztonságosabbá tétele.

Személyes véleményem szerint nem csupán a szabálysértőket kellene fokozottan figyelni, hanem a vezetéshez totálisan dilettáns és tehetségtelen személyeket, azokat az idős embereket, akiknek sem a térlátásuk sem a reakció idejük nem az igazi már alapból nem engedni volán mögé, valamint azokat az igazi balfékeket sem ártana rendre inteni, akik még a saját sávjukat sem találják meg.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!