Fontos fejlemény történt, ez minden budapesti autóst érint

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-29, 08:08

Megváltoznak a dolgok a fővárosban.

A Fővárosi Közgyűlés elfogadta Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát, így több ponton módosították a parkolási rendeletet.

A parkolási szabályokkal kapcsolatos módosításokat 18 képviselő támogatta igen szavazattal, 1 ember szavazott nemmel, 13-an pedig tartózkodtak.

Ez azt jelenti, hogy a jövőben nem 75 méterenként, hanem 250 méterenként lehet majd parkolóautomatát kihelyezni (75 méteren belül azonban el kell helyezni egy információs táblát, ami arról tájékoztatja az autósokat, hogy hol találják a legközelebbi automatát). Mivel így megritkulnak a parkolóautomaták, a türelmi idő is felugrik 5 percről 10 percre, hiszen többet kell majd gyalogolniuk az autósoknak az automatákhoz.

Parkolóautomata szemből
Megritkulnak a parkolóautomaták Budapesten (Fotó: MTI)

A változásra azért van szükség, mert egyre több sofőr mobilon keresztül fizeti ki a parkolási díjat, a főváros pedig azt szeretné, hogy azok is így tegyenek, akik most még a hagyományos megoldáshoz ragaszkodnak. Ennek érdekében a mobilos díjak csökkenését is szeretnék eléri Karácsony Gergelyék.

Az automaták karbantartása és fenntartása jelentős pénzügyi terhet pakol az önkormányzatok nyakába, arról nem is beszélve, hogy az érmés fizetés megkönnyítheti a parkolási csalásokat, írja a Mérce.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Ace Ventura szabálytalanul közlekedik
2019. május 31.
A harmincas korosztály figyel a legjobban a sebességkorlátozások betartására és a biztonsági öv használatára - derült ki a K&H felméréséből.
jegyhúzás parkolóautomatából
2019. június 14.
A felsorolt jóságokat egy telefonos applikációnak köszönheted, mely nem csak a te, hanem sok más autóvezető életét is könnyebbé teheti  

További hírek