2023. március 28. | 13:10

A férfi a lopás után azonnal cserélte az autó azonosító jelét, de a környéket nem hagyta el, így hamar meglett.

Még 2023. március 21-én loptak el Budapesten a VII. kerületből egy 17 éves Mercedes modellt, ami kapcsán a rendőrség keresésbe kezdett. A tolvaj megpróbálta megnehezíteni dolgukat azzal, hogy a lopás után közvetlenül kicserélte a rendszámot.

Egy román rendszámot helyezett fel a magyar helyett, így próbálta megtéveszteni a hatóságokat, viszont az autó eredeti tulajának egy rokonát nem verte át. Ő felismerte az autót a IX. kerületben, és azonnal hívta a rendőröket.

A kiérkező hatóságok ellenőrizték az autó alvázszámát és megállapították, hogy a lopott autót találták meg egy másik rendszámmal. Emiatt viszont nem csak a férfit fogták el, hanem a kocsit is átkutatták, amit addigra telepakolt holmijával.

Előkerült belőle 15 darab forgalmi és egy rakás cég hivatalos pecsétje is, de a rendőrök még vizsgálják, hogy ezek összefüggésben vannak-e a lopással. Emellett volt az autóban még egy érdekes és nem feltétlen odaillő tárgy.

A rendőrök egy urnát is találtak, amelyben az autótolvaj egyik hozzátartozójának hamvai voltak elhelyezve. Ez a szakértői vizsgálat során derült ki és a gyanúsított azt mondta, hogy mindenhova magával viszi.

Ezzel kapcsolatban nem merült fel bűncselekmény gyanúja, azonban a kocsilopás egyértelmű, míg a rengeteg egyéb okmány elég gyanús, ezeket a rendőrség vizsgálja. Illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy a lopott autón kicserélte a rendszámot.

Kocsilopásért és egyedi azonosító-jellel való visszaélés bűntette miatt felelnie kell majd a későbbiekben. Egyelőre őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, akinek indítványozták letartóztatását VII. Kerületi Rendőrkapitányságon.

Forrás: Police.hu
Police.hu