Forgalommal szemben hajtott egy ukrán sofőr az M3-as autópályán

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-09-15, 13:28

A rendőrség bevonta a 33 éves férfi vezetői engedélyét.

2020. augusztus 8-án 11 óra 30 perc körül arról értesítették a rendőrséget, hogy egy autó a forgalommal szemben halad az M3-as autópályán. Az egyenruhások ezt meghallván azonnal a helyszínre siettek, és a gépkocsit még azelőtt kiszedték a forgalomból, hogy baleset történt volna.

Rendőrautó oldalról fotózva

A forgalommal szemben közlekedő sofőr elmondta az őt igazoltató rendőröknek, hogy miért kezdett visszafelé hajtani a sztrádán, a válasz még az egyenruhásokat is meglepte. A férfi elmesélte, hogy korábban egy benzinkútnál felejtették felesége mobiltelefonját, ezért megfordult, ugyanis azt találta ki, hogy majd az autópálya leállósávján szépen visszacsorog a töltőállomásra.

A rendőrök előállították a 33 éves ukrán sofőrt a hajdúnánási rendőrkapitányságra, ahol a férfi beismerő vallomást tett. A nyomozók elvették a gyanúsított jogosítványát, olvasható a rendőrség honlapján megjelentetett cikkben.

Hétfőn mi is beszámoltunk arról, hogy szombaton a forgalommal szemben haladt egy autó a 8-as számú főúton. A járművet vezető 71 éves sofőr azt állította, hogy tisztában volt azzal, mit csinál, és folyamatosan kereste a főút elhagyásának lehetőségét. A rendőröket ez nem hatotta meg különösebben és közigazgatási bírsággal sújtották a szabályszegő sofőrt.

Pénteken pedig egy utánfutót vontató pickup 67 éves sofőrje okozott balesetet, miután szembe fordult a forgalommal az M3-as autópályán. A szabályosan közlekedő autók egyike nem tudta elkerülni az ütközést, a vétlen kocsiban a két felnőttön kívül négy gyermek utazott. Szerencsére senki sem sérült meg komolyan a balesetben.

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek