Ismét a forgalommal szemben hajtott egy autós a 8-ason

Közzétéve:
2020-09-14, 14:41

Egy kicsit gyakran fordulnak elő hasonló esetek arrafelé.

Már megint a forgalommal szemben haladt egy autó a 8-as számú főúton. A Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság szombaton kapott bejelentést arról, hogy valaki rosszul választott menetirányt a kétszer kétsávos szakaszon. A rendőrök megállították az eltévedt sofőrt, és a helyes irányba fordították. A 71 éves autóvezető azt állította, tisztában volt vele, hogy a forgalommal szemben haladt, és kereste a főút elhagyásának lehetőségét. A rendőrség közigazgatási bírságot szabott ki a vétkes sofőrrel szemben.

Az esetről készült felvételt itt meg is tekintheted (ha nem indulna el a videó, kattints ide):

Az elmúlt időszakban egyre több ilyen esettel találkozhatnak a közlekedők. Egészem friss hír, hogy az M3-as autópályán egy utánfutót vontató pickup szembefordult a menetiránnyal, és balesetet okozott, pedig a szóban forgó csomópontban minden szükséges jelzés egyértelműen volt kialakítva. Az út megfelelő oldalán közlekedő jármű sofőrje nem tudta elkerülni az ütközést. A vétlen autóban négy gyermek és két felnőtt utazott, szerencsére senkinek nem történt komoly baja. A szabálytalanul megforduló járművet egy 67 éves sofőr vezette.

Véletlenül sem szeretnék általánosítani, ám ezeket az eseteket jellemzően az idősebb korosztályhoz tartozó autóvezetők okozzák. Nagy tisztelettel kérdezem: nem kellene egy kicsit szigorúbban ellenőrizni a járművezetők alkalmasságát?

Kapcsolódó írások

Közúti baleset személyi sérüléssel
2019. augusztus 26.
A Toyota biztonsági rendszerének felára nem lesz túl drága.
Michelisz Norbert összetört versenyautója oldalról
2019. november 15.
A magyar pilóta autója csúnyán összetört a második időmérőn.

További hírek