2023. november 03. | 02:33

Egy fehér Porschéval valaki a járdán állt meg Budapesten a Károly Körúton.

Belváros ellenzéki polgármesterjelöltje, Kovács Alex Gábor a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy megvan „a Belvárosi Tahóparkolási Díj babérkoszorús győztese”. Képeket is megosztott a szabálytalanul parkoló autóról.

„A Belvárosi Tahóparkolási Díj babérkoszorús győztese: a képen látható fehér Porsche, amely szerda este nemes egyszerűséggel leparkolt a Károly körút 14-16. elé, a járdára - és még percekkel ezelőtt is ott állt” - írta a politikus csütörtökön délelőtt 11:55-kor.

A polgármesterjelölt kifejezte, a kerékbilincs helyett az elvontatást részesítené előnyben. Mivel a Károly körút a Főváros Önkormányzatának tulajdonában és kezelésében áll, így a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) tud az ügyben eljárni.

A kommentelők között volt, aki felvetette, hogy nem elegendő a Facebookon közzétenni a dolgot. Kovács Alex Gábor sietve válaszolt, hogy a szabálytalan parkolást jelezte a kerületi rendőrkapitányságon és a FÖRI-nek is.

Kern András is volt, hogy a járdán állt meg

Mostanság Kern András járdán parkolásai tartották lázban az embereket. A színészt már többször is lefotózták, hogy a tilosban parkol egy budai pékség előtt.

Októberben azt mondta, hogy nem azért áll oda, mert különleges embernek tartja magát, pusztán azért, mert sietett. „Én ezt ekkora ügynek nem tartom” – mondta akkor Kern András.

Azóta újból lefotózták, hogy a járdán parkol, ám most az út túloldalán tette ezt. Ezúttal azzal indokolta tettét, hogy nem lehet sehol megállni a környéken.

Ismét megígérte, hogy nem fog ott parkolni, csakúgy, mint a legutóbbi eset alkalmával. Most arra kérte az embereket, hogy ha legközelebb tilosban parkoló autót lát, akkor ne vegye elő a telefonját. A feljelentés szerinte ronda dolog.

Pixabay