A Ford a V8-asok hazájában szánta el magát erre a drasztikus lépésre. Az amerikai piacon legnépszerűbb pickupjukból fognak teljesen elektromos verziót készíteni. Az óceán túloldalán szépen fogynak a hibridek, ennek megfelelően eredetileg az F150-ből is hibridet terveztek.

Úgy látszik, meggondolták magukat a Fordnál, mert hibrid helyett villanyhajtással jön a kisteherautó. A Fordnak sietnie kell, ha be akar törni az egyelőre kiaknázatlan elektromos pickupok szegmensébe, mert hamarosan valósággá válik a Tesla Pickup.

A Ford 16 új elektromos autó bemutatását tervezi a következő években, ennek része lesz most már biztosan a nagy villanypickup. Hallani pletykákat arra vonatkozóan, hogy esetleg az eggyel kisebb pickupból, a Ford Rangerből lesz még elektromos verzió vagy a 2020-ban visszatérő Bronco lesz teljesen villanyhajtású, de ezeket a Ford még nem erősítette meg. Ebben a kategóriában a sikert valószínűleg a nagy hatótáv jelenti majd, mert az amerikaiak főleg farmokon, a civilizációtól és a gyorstöltőktől messze eső területeken használják a pickupokat.

Ha az ereidben neked is benzin folyik vér helyett és különben sem rajongasz a vinnyogó elektromos autókért, akkor a Te autód az elektromos F150 helyett a 450 lóerős F150 Raptor lesz: