50 000 dollár alatt elérhető a Tesla Pickupja

Közzétéve:
2019-06-08, 15:49

Elon Musk azt mondta, hogy nem lehet megfizethetetlen, mert ennyiért mindenkinek jár egy ilyen szuperkocsi

A Tesla Pickupjáról először 2016-ban esett szó, ahol elhangzott, hogy a vállalat  először a folyamatban lévő három típus, a Model 3, a Model Y és a Semi Lorry fejlesztésére fekteti a hangsúlyt.

Mivel valami megmozdult az amerikai pickup szegmensben, ami az egyik húzóágazat kint, ezért Musk kicsit átvariálta a naptárát és felgyorsította a Tesla Pickup projektet. A Ford és a GM is elektromos teherautón dolgozik és egy ekkora innovatív cég nem engedheti meg, hogy lemaradjon vagy kimaradjon.

Tesla Pickup menet közben
Tesla Pickup menet közben

Most már kiderült, hogy a Ford F150 és a Rivian R1 T közvetlen vetélytársának szánt elektromos pickup mennyit kóstál majd az Egyesült Államokban. A Tesla vezérigazgatója a közelmúltban egy interjúban jelentette be, hogy igyekeznek az indulóárat 50 000 dollár, azaz 15 millió forint alatt tartani. Ez jóval kevesebb a Rivian 70 000 dolláros indulóáránál.

"Ez a pickup más lesz, mint az átlag. Funkcionalitás szempontjából a Ford F-150-et felülmúlja és a gyorsaságával pedig a Porsche 911-et is lenyomja" - mondta Elon Musk

Az árán kívül további fontos jellemzőt is elhintett a vezér, például egy töltéssel 650 és 800 kilométer közötti távot képes megtenni. Ez azonban függ az akkupakk teljesítményétől a vontatott súlytól és a meghajtási módtól is.

Tesla Pickup homogén környezetben
Tesla Pickup homogén környezetben

Két elektromotor dolgozik majd az összkerekes modellben, továbbá elárulta azt is, hogy dinamikus felfüggesztést fognak alkalmazni pickup esetében, ami 13 tonnás vontatási kapacitással kecsegtet. Természetesen Musk utalt arra, hogy ezt nem az 50 000 dollár alatti alapváltozat fogja tudni.

A Tesla pickup utastere a vetélytársakhoz mérten robosztus lesz, 6 fő is kényelmesen el fog férni a fülkében. 240 V-os aljzattal és 4 másodperc alatti 0-100 sprint idővel rendelkezik.

Sajnos hivatalos képek még nem láttak napvilágot, így a cikkben látottak egy török tervező, Emre Husmen fantáziájának szüleményei.

Tesla Model 3-at vásárolnál? Keresd bizalommal a Magyar Autókereskedőház Zrt. munkatársait!

Forrás:

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
1905 Baker electric coupé, fekete, oldalnézet, balról, RM Sotheby’s
2018. november 27.
2018 legfelkapottabb trendje az elektromos autózás. Hiába tűnik újszerű divatnak, az elektromos autók már az 1890-es években megszokottak voltak…. aztán jött jó pár évtized kihagyás.
A Tesla Motors története
2017. január 25.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla
Elképesztő lett a legújabb Tesla
2017. november 17.
Elon Musk bemutatta a Tesla legújabb gyermekeit és nem okozott csalódást. A Tesla Roadster elképesztő teljesítményre képes. A gyártó kamionjáról is lehullt a lepel.