Pickupokban gondolkodik Elon Musk!

Közzétéve:
2019-05-07, 11:49

Elon Musk az utóbbi időben többször is bebizonyította, hogy nem fél elrugaszkodni a valóságtól

Aki többé-kevésbé nyomon követi a Tesla alapítójának mindennapjait, avagy aktivitását a közösségi médiában, az tudhatja, hogy Musk 2017 decemberében bejelentést tett hivatalos Twitter oldalán, miszerint elérkezhet a Tesla pickupok megvalósulásának ideje. Musk kizárólag a Model Y után szerette volna elkészíteni a pickupot, melynek paraméterei már csaknem 5 évvel ezelőtt megfogalmazódtak fejében.

Tesla pickup eleje

Napjainkban a legtöbb autógyártó arra törekszik, hogy a globális autópiacot lehetőleg az összes szegmensben képviselni tudják modelljeikkel. Néhányan belevágtak a crossoverek és kisebb-nagyobb városi terepjárók, illetve szabadidő-autók tervezésébe, melyek később le is gördültek a gyártósorról.

Elon Musk fejében ismét felvetődött az ötlet, melynek kapcsán testet ölthet a Tesla pickup. Meg kell hagyni, ha az autó úgy festene a valóságban, mint a képeken, bizony sokaknak felkeltené az érdeklődését! Vállalkozók, figyelem!

Tesla pickup oldalról

A márka alapítójának korábbi posztjában az állt, hogy a Tesla pickup utastere az amerikai autóóriásokhoz mérten 6 fő számára biztosít elegendő teret, emellett 600-800 km-es hatótávval fog rendelkezni, 240 V-os aljzattal, kevesebb mint 4 másodperces gyorsulási idővel. A vállalat azóta 3 típus, a Model 3, a Model Y és a Semi Lorry fejlesztésével foglalatoskodott, a poszt viszont olyannyira megmozgatta a rajongókat, hogy úgy tűnik, Musknak nincs más választása, mint megvalósítani az elképzelést.

Tesla Model 3-at vásárolnál? Keresd bizalommal a Magyar Autókereskedőház Zrt. munkatársait!

A fenti képek egy török tervező, Emre Husmentől fantáziájának szüleményei. A hatalmas off-road gumiabroncsok, a masszív ívek, a minimalista maszk az orron robosztus kiállást kölcsönöznek a járműnek, a törések futurisztikussá és légiessé varázsolják. A Rivian R1T elektromos pickup formavilágától eltérően a tervező maximálisan elrugaszkodott a retró stílustól.

Tesla pickup hátulja

A korántsem átlagosnak ígérkező pickup egyes feltételezések szerint nagyobb lehet Amerika kedvencénél, a Ford F150-nél, az elektromotorok pedig mintegy 600 lóerős összteljesítménnyel szolgálhatnak.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
A Tesla Motors története
2017. január 25.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla

További hírek