2019. május 07. | 13:49

Elon Musk az utóbbi időben többször is bebizonyította, hogy nem fél elrugaszkodni a valóságtól

Aki többé-kevésbé nyomon követi a Tesla alapítójának mindennapjait, avagy aktivitását a közösségi médiában, az tudhatja, hogy Musk 2017 decemberében bejelentést tett hivatalos Twitter oldalán, miszerint elérkezhet a Tesla pickupok megvalósulásának ideje. Musk kizárólag a Model Y után szerette volna elkészíteni a pickupot, melynek paraméterei már csaknem 5 évvel ezelőtt megfogalmazódtak fejében.

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

Napjainkban a legtöbb autógyártó arra törekszik, hogy a globális autópiacot lehetőleg az összes szegmensben képviselni tudják modelljeikkel. Néhányan belevágtak a crossoverek és kisebb-nagyobb városi terepjárók, illetve szabadidő-autók tervezésébe, melyek később le is gördültek a gyártósorról.

Elon Musk fejében ismét felvetődött az ötlet, melynek kapcsán testet ölthet a Tesla pickup. Meg kell hagyni, ha az autó úgy festene a valóságban, mint a képeken, bizony sokaknak felkeltené az érdeklődését! Vállalkozók, figyelem!

A márka alapítójának korábbi posztjában az állt, hogy a Tesla pickup utastere az amerikai autóóriásokhoz mérten 6 fő számára biztosít elegendő teret, emellett 600-800 km-es hatótávval fog rendelkezni, 240 V-os aljzattal, kevesebb mint 4 másodperces gyorsulási idővel. A vállalat azóta 3 típus, a Model 3, a Model Y és a Semi Lorry fejlesztésével foglalatoskodott, a poszt viszont olyannyira megmozgatta a rajongókat, hogy úgy tűnik, Musknak nincs más választása, mint megvalósítani az elképzelést.

Tesla Model 3-at vásárolnál? Keresd bizalommal a Magyar Autókereskedőház Zrt. munkatársait!

A fenti képek egy török tervező, Emre Husmentől fantáziájának szüleményei. A hatalmas off-road gumiabroncsok, a masszív ívek, a minimalista maszk az orron robusztus kiállást kölcsönöznek a járműnek, a törések futurisztikussá és légiessé varázsolják. A Rivian R1T elektromos pickup formavilágától eltérően a tervező maximálisan elrugaszkodott a retró stílustól.

A korántsem átlagosnak ígérkező pickup egyes feltételezések szerint nagyobb lehet Amerika kedvencénél, a Ford F150-nél, az elektromotorok pedig mintegy 600 lóerős összteljesítménnyel szolgálhatnak.