2023. január 12. | 13:01

A vádirat szerint a férfi többször is fenyegetően viselkedett furgonjával és félelmet keltett a sértettekben.

Az eset még 2021 szeptemberében történt, amikor egy hölgy és édesapja fehér Daewoo Matizukkal haladtak, mögöttük viszont szorosan követte őket egy kék furgon. A furgont a nő volt élettársa, egy 24 éves férfi vezette.

Miután a sértett leparkolt, a furgonos szándékosan elállta az útját és kiabált felé. Amikor a nő kiszállt és elindult lakása ajtaja felé, a vádlott furgonjával nagy sebességgel megközelítette.

Többször is fenyegetően viselkedett furgonjával, amivel a sértettekben félelmet keltett, a nő úgy futott be a házba a dühös férfi elől. Miután a furgonos célt vesztett, szorosan beállt a fehér Daewoo mellé és akadályozta a másik sértettet a kiszállásban.

Közben a nő apja felé is kiabált és fenyegette a dühös férfi, ezért az apa hívta a rendőrséget. Rövid kiabálás után a furgonos férfi elhajtott, de nem sokkal később a rendőrség elfogta.

Az eset Tapolcán történt, így az ügyet a Veszprémi Járási Ügyészség vette át. Az erőszakos férfival szemben most emeltek vádat közúti veszélyeztetés bűntette miatt.

A történtekért felfüggesztett börtönbüntetést, pénzbüntetést kiszabását és közúti járművezetéstől való eltiltást indítványoznak az ügyészségnél. A férfi további sorsáról a Tapolcai Járásbíróság dönt majd. Mivel az Ügyészség rendszere nem támogatja a videó beágyazását, így a történtekről a felvételt ezen a linken nézheted meg.

Magyarország Ügyészsége