Galamb mentette meg az autóst a gyorshajtási bírságtól

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-05-29, 16:14

A bolondját járatják a galambok a német rendőrséggel, hogy folyton a traffipax kamerái elé kerülnek

Németországban a gyorshajtásért járó büntetés kiszabásához nem elegendő, hogy az autó rendszám alapján beazonosítható, a sofőr személyazonosságát is igazolni kell a csekk kiküldéséhez. Egy autós a megengedett 30 km/h-ás sebesség helyett 54-el hajtott lakott területen, melyről a traffipax felvételt is készített, de a bírság mégis elmaradt. Egy épp arra repülő galamb sietett a gyorshajtó megmentésére, a vezető kilétét az állat szárnyainak takarásában nem lehetett megállapítani. A sofőr a vétségért 105 eurós büntetésre számíthatott volna, ha a madár nem lép (repül) közbe.

„A Szentlélek szimbóluma jelent meg a kép készítésének pillanatában. Vettük az égi jelet, ezúttal futni hagyjuk a gyorshajtót. Ugyanakkor reméljük, hogy a szabálytalan sofőr is égi jelnek veszi a történteket és a jövőben szabálykövetően vezet” – írta a rendőrség a Facebook oldalán.

galamb menti meg az autóst a gyorshajtási bírságtól

Nem ez volt az első eset, hogy madárról készített fotót a telepített kamera Németországban, néhány héttel korábban egy „gyorsan hajtó” galamb miatt lépett működésbe a traffipax. Az állat a megengedett 30 km/h helyett 45 km/h-val „száguldott”, mely tettéért 25 eurós pénzbüntetést szabott volna ki a rendőrség, ha a szabálysértést beazonosítható autós követi el.

gyorshajtáson kapták a galambot
A lakó-pihenő övezetben megengedett sebesség másfélszeresét meghaladó tempóval repült el a madár a traffipax kamerája előtt

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Bekeményít a rendőrség, jönnek a rejtett traffipaxok!
2018. szeptember 07.
Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar rendőrségi vezetésnél elszakadt a cérna, és megelégelték, hogy nem bírnak a renitens gyorshajtókkal. Ezért aztán bekeményítenek!
Újra mérnek az országban, de most mást
2018. szeptember 17.
Az Európai Mobilitási hét keretében a környezetszennyezés csökkentésére hívják fel a figyelmet

További hírek