Komoly géppel bővült Gordon Ramsey autógyűjteménye. Az angol szakács és étteremtulajdonos belenyúlt a pénztárcájába, és letett az asztalra 2 millió dollárt (602 millió forint), cserébe megkapta az egyik Ferrari Monza SP2 kulcsát.

Ferrari Monza SP2 szemből

A Ferrari az SP1 és SP2 modellekből mindössze 499 darabot gyártott, vagyis Ramsey egy exkluzív klub tagja lett. A verdák az olasz autógyár azon sportkocsijait idézik meg, amelyek az 1960-as években gördültek ki a maranellói  gyárból. Az Icona sorozat első két tagját a Ferrari 812 Superfast technikájával ötvözték a mérnökök.

A Ferrari Monza SP2 meghajtásáról egy 6,5 literes V12-es benzinmotor gondoskodik, amely 810 lóerő leadására képes. Az autó kevesebb mint 3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, a végsebessége pedig 300 km/h óra körül van.

Ferrari Monza SP2 hátulról

Mondjuk a szélvészgyors kocsival esőben annyira nem ideális teperni, de verőfényes napsütésben simán lehet vele gizdulni. Ramsey garázsa tehát egy újabb luxuskocsival bővült, amelyben egyébként is ott áll már egy LaFerrari és egy LaFerrari Aperta.