Grosjean kezéről végre lekerülhetett a kötés – durva képeket közölt róla

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2021-01-13, 10:59

Még november végén történt a baleset, ami után csoda, hogy most csak égési sérülései vannak.

A francia pilóta még tavaly novemberben a Bahreini Nagydíjon szenvedett egy borzasztó balesetet, amelynél az autó kettészakadt, és hatalmas lángcsóvák közepette égett. A tűzben eltöltött idő egy örökkévalóságnak tűnt Grosjean számára, aztán végre sikerült kirángatnia magát az összetört autóból. Ez idő alatt a Forma-1 mezőnyének tagjai, szerelők, pilóták és csapatvezetők feszült figyelemmel nézték a kivetítőket, hátha látnak valami bíztató jelet arra, hogy nem éppen Jules Bianchi és Anthoine Hubert tragédiáját éljük újra.

Grosjean balesetében ott maradt Haas versenyautó hátsó, leszakadt fele

Aztán jött a megkönnyebbülés, hiszen Grosjean kiugrott a felcsapó lángok közül, és csodával határos módon túlélte a borzasztó becsapódást, sőt, szerencsére csak a kezein szenvedett égési sérüléseket. Most pedig a balesetet követően körülbelül két hónappal levették a kötéseket is a kezéről, hogy aztán szépen begyógyulhasson véglegesen, és ismét minden a régi legyen.

Grosjean keze

Habár a látvány nem éppen felemelő, szinte hihetetlen, hogy manapság egy ilyen volumenű becsapódást így lehet túlélni, amihez természetesen szükség volt az úgynevezett „glória” kialakítására is, ami nem engedte, hogy a fejét ütés érje, továbbá kellett Romain Grosjean lélekjelenléte is, az életösztön, ami miatt ki tudta magát szedni arról a szűk helyről.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Romain Grosjean a Haas garázsában mereng
2020. december 02.
Egy beváltatlan ígéret, aki a baleseteiről marad emlékezetes.
Schumacher összetört Ferrarija
2020. november 15.
Előfordult, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher is eldobta a vasat a Safety Car mögött.

További hírek