Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 09.
0 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 573 Ft
100 634 Ft
D 593 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Gulyás Gergely: a cél az, hogy a régióban ne itt legyen a legrdágább a benzin

2023. szeptember 28. | 13:32

Csütörtökön komrányinfót tartottak, ahol az üzemanyagok ára is szóba került.

Csütörtök kora délután kormányinfót tartottak, a pódiumon ezúttal is Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő állt. Több témában is tájékoztatást adtak, ezután újságírói kérdések következtek, amelyekre Gulyás vagy válaszolt, vagy nem.

Szóba került, hogy lehessen-e szélerőműveket telepíteni Magyarországon, amely zöldítené az energiatermelést. Erről a kormány egy ideje tárgyal az EU-val, de ahhoz ragaszkodnak, hogy a helyi közösségek jóváhagyása nélkül lakott területtől egy kilométeren belül ne lehessen szélerőművet építeni.

Arról is kérdezték Gulyást, hogy lesz-e idén is hatósági áras tűzifa vásárlására lehetőség, erre nemleges választ adott. Azt viszont hozzátette, hogy lesz szociális tűzifa-program az idei szezonban.

Ami az üzemanyagok árát illeti, Gulyás azt mondta, hogy jelenleg a kormány azt várja el a kereskedőktől, hogy ne itt legyen a legdrágább a benzin a régióban. Ha ez mégis megtörténik, akkor azt kell feltételezni, hogy probléma van az árazással.

Hozzátette, hogy a kormány kezében továbbra is ott van az üzemanyagárstop lehetősége. Azt azonban tudják, hogy ez egy rossz ezköz, de elmondása szerint van olyan helyzet, amikor egy még nagyobb rosszat tudnak elhárítani ezzel. 

Arra a kérdésre, hogy milyen árszint felett vezetnének be újra árstopot az üzemanyagok tekintetében, nem válaszolt. Jelenleg egyébként csökkent valamelyest a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti átlagára, a Holtankoljak adatai szerint a benzinért péntektől 647, míg a gázolajért 678 forintot kell majd fizetni literenként. Ez a két adat a múlt hét végén még 660 és 681 forint volt.

Magyarország Kormánya

MTI / Soós Lajos
Megérkezett 2023 nagy négy évszakos abroncstesztje! A vezetői vizsga 70 év feletti megismétlése és a friss jogsisok éjszakai vezetésének tilalma is szerepel az EU tervei között

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!