Ittas állapotban vezetett az a fiatal nő, aki Melbourne délkeleti részén, ausztrál idő szerint vasárnap hajnali 2 órakor igencsak furcsa helyen bukkant fel az autójával.

A fiatal járművezető a Kananook vasútállomás gyalogos felüljáróját sajátította ki azzal a Mitsubishi ASX típusú SUV-val, amelyben ült. Szerencsére a kora reggeli időpont miatt egy lélek sem kószált arra, így nem jelentett veszélyt egyetlen gyalogosra vagy kerékpárosra sem.

Mitsubishi ASX szemből

A hölgy minden bizonnyal a lehető legrövidebb időn belül akart átjutni az út túloldalára, és úgy vélte, hogy nem lesz gond abból, ha pár percig igénybe veszi a gyalogos felüljárót a kocsijával. A terve aztán totális kudarcba fulladt, a Mitsubishi ugyanis beszorult az acélkorlátok közé, ha nem jön segítség, akkor a sofőr magától nem tudott volna kiszállni az autóból.

Mitsubishi ASX hátulról

A helyszínre érkező rendőrök megszondáztatták a 21 éves nőt, akkor derült ki, hogy részegen ült a volán mögé. A hatóság ittas vezetéssel és gondatlan vezetéssel is vádolja a fiatal lányt.

Nemrég egy kínai sofőr is megmászott egy gyalogos felüljárót az előző generációs Suzuki Jimny-vel. Állítólag benézte az autópálya kihajtót és gondolta, hogy akkor majd ott megfordul, ehhez felment a szűk lépcsősoron és átment a másik oldalra. A South China Morning Post úgy tudja, hogy a rendőrök 285 dollárra, vagyis kicsivel több mint 90 000 Ft-ra büntették meg a sofőrt.