Az Alapjáratnál is járt az új  Jimny, és Márkék megnézték mit tud terepen. A viszonylag kicsi mérete miatt pedig olyanokat is meg lehet csinálni vele, amelyeket a nagyobb testű off-roaderek nem tudnak. Például, a keskeny, erdei ösvényeken rendkívül jól megállja a helyét és viszonylag kicsi fordulókörrel rendelkezik.

Az alábbi videóból pedig kiderül, hogy meglehetősen szokatlan célokra is felhasználható a modell, ahogyan ez a kínai sofőr is bizonyította, aki Xinjiang tartományban az előző generációs Jimny-vel megmászott egy gyalogos felüljárót.

Egy Suzuki Jimny erdei terepen elölről fotózva

Nem, nem őrült meg az ember, vagy nem is tudom... Állítólag benézte az autópálya kihajtót és gondolta, hogy akkor majd ott megfordul, ehhez felment a szűk lépcsősoron és átment a másik oldalra. A rend éber őrei persze azonnal ott termettek és nem akartak hinni a szemüknek, intézkedni viszont nem felejtettek el és a South China Morning Post szerint 285 dollárra, vagyis kicsivel több mint 90 000 Ft-ra büntették.

Most úgy gondolod, hogy a szerencse nem állt emberünk mellett, nos, ez nem igaz, mivel a híd terhelhetősége 1000 kg, a harmadik generációs terepjáró pedig 985 és 1150 kg között van, felszereltségtől függően. Szóval hatalmas mák, hogy elbírta a gyalogosok számára épített hidacska.

Ez az eset megerősíti a Jimny hírnevét, de elég veszélyes, tehát senki ne próbálja ki! Magyarországon különösen ne, mivel van így is elég sok sofőr, aki a Józsefvárosin vette a jogsit... De azért nem árt, ha odafigyelsz a környezetedre, mivel sosem tudhatod, hol bukkan fel egy őrült.