2020. április 15. | 09:31

Végülis, így is meg lehet fordulni az autópályán...

Az Alapjáratnál is járt az új  Jimny, és Márkék megnézték mit tud terepen. A viszonylag kicsi mérete miatt pedig olyanokat is meg lehet csinálni vele, amelyeket a nagyobb testű off-roaderek nem tudnak. Például, a keskeny, erdei ösvényeken rendkívül jól megállja a helyét és viszonylag kicsi fordulókörrel rendelkezik.

Az alábbi videóból pedig kiderül, hogy meglehetősen szokatlan célokra is felhasználható a modell, ahogyan ez a kínai sofőr is bizonyította, aki Xinjiang tartományban az előző generációs Jimny-vel megmászott egy gyalogos felüljárót.

Nem, nem őrült meg az ember, vagy nem is tudom... Állítólag benézte az autópálya kihajtót és gondolta, hogy akkor majd ott megfordul, ehhez felment a szűk lépcsősoron és átment a másik oldalra. A rend éber őrei persze azonnal ott termettek és nem akartak hinni a szemüknek, intézkedni viszont nem felejtettek el és a South China Morning Post szerint 285 dollárra, vagyis kicsivel több mint 90 000 Ft-ra büntették.

Most úgy gondolod, hogy a szerencse nem állt emberünk mellett, nos, ez nem igaz, mivel a híd terhelhetősége 1000 kg, a harmadik generációs terepjáró pedig 985 és 1150 kg között van, felszereltségtől függően. Szóval hatalmas mák, hogy elbírta a gyalogosok számára épített hidacska.

Ez az eset megerősíti a Jimny hírnevét, de elég veszélyes, tehát senki ne próbálja ki! Magyarországon különösen ne, mivel van így is elég sok sofőr, aki a Józsefvárosin vette a jogsit... De azért nem árt, ha odafigyelsz a környezetedre, mivel sosem tudhatod, hol bukkan fel egy őrült.