Az RTL Híradó információja szerint gyanúsított lett annak a mentőautónak a sofőrje, amelynek nekiütközött és meghalt egy fiatal motoros márciusban.

2021. március 23-án kora délután Budapest VII. kerületében, a Rottenbiller és Wesselényi utca kereszteződésében egy vonuló mentőautónak ütközött oldalról a zöldön áthajtó, 24 éves motoros.

Az eseményt egy közelben elhelyezett térfigyelő kamera rögzítette, a kivágott részleten látható, hogy az ütközés erejétől a több tonnás mentőautó jelentősen megbillent, kevés hiányzott ahhoz, hogy az oldalára boruljon. A Bors információja szerint a motoros az ütközés pillanatában szörnyethalt, a mentők már hiába küzdöttek az életéért.

A HVG korábban arról számolt be a mentős forrásaira hivatkozva, hogy az elsődleges belső szakértői vélemények 50 százalékban a rohamkocsi vezetőjét teszik felelőssé a balesetért, hiába volt egyértelmű a videó alapján, hogy a motoros viszonylag nagy sebességgel közlekedett városban.

A szirénázó mentőautó egy várandós nőhöz sietett, amikor a baleset bekövetkezett. A mentőautó sofőrje a piroson hajtott át, a megkülönböztető jelzés használata mellett, nem számított arra, hogy a keresztutcából érkezik majd valaki. A motoros feltételezhetően fékezés nélkül csapódott a mentőautóba.

Motorból maradt roncs
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A baleset ügyében most gyanúsították meg a mentőautó sofőrjét, tudta meg az RTL Híradó. A BRFK halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt nyomoz, ami biztos, hogy egy gyanúsított kihallgatására már sor került. A motoros édesanyja azt mondta, hogy a hírekkel ellentétében a fia nem száguldozott, és szabálykövető sofőr volt.

A család ügyvédje szerint a mostani gyanúsítás azt igazolja, hogy a mentőautót vezető sofőr hibázhatott. Hozzátette, hogy a szakértői vélemény szerint a zöldön áthajt motoros nem lépte át lényegesen az 50 km/órás sebességhatárt. Ezzel szemben szerinte a mentős nem volt elég körültekintő, amikor piros lámpánál a kereszteződésbe hajtott.