Gyarapodnak a Tesla superchargerek Magyarországon!

Közzétéve:
2019-10-03, 14:06

Elon Musk szava nem szállt el, júliusban tett bejelentéséhez hűen supercharger állomásokat telepít, emellett megjelenhetnek szervizközpontok, akár még egy átadási pont is.

A cégtulajdonos, Musk nyár közepén egy Twitter posztban adta a Tesla-fanatikusok tudtára, hogy a vállalat újabb helyekre kíván terjeszkedni. Ezúttal Kelet-Európát vették célba.

Tesla gyorstöltők sorakoznak

Az elnökről érdemes tudni, hogy szereti megtéveszteni lojális vásárlóit. Eredetileg úgy volt, hogy Balástya községbe (M5-ös autópálya közvetlen közele) telepítenek gyorstöltőket. Mindez igaz, hiszen a Tesla Supercharger térképén nyomon követhető a folyamat. Azt írják a balástyai helyszínhez, hogy „coming soon”, azaz „hamarosan”.

Arról azonban eddig nem tettek említést, hogy némely Auchan áruház parkolójában is megtalálhatók lesznek a vállalat gyorstöltői. Az építkezés menetére a magyar villanyautósok figyeltek fel a törökbálinti áruháznál.

2019.10.02-án tettek közzé néhány fotót a Tesla Klub Magyarország Facebook csoportban, amelyeken tisztán látni, hogy egy kábelek számára felásott parkolóról van szó, ahol supercharger oszlopok alapjai is megfigyelhetők.

A törökbálinti Auchan áruház parkolójában a kábelcsatornában érkező kábelek már látszólag a földben vannak, a töltőoszlopok betonalapjai is ránézésre pontosan olyanok, mint annó a sormási vagy a győri töltőállomásoké.

Tesla Model 3 orra

A rátermett hazai villanyautósok által készített, majd a csoportban közzétett fényképek alapján arra lehet következtetni, hogy Törökbálinton 4 szekrénynek és 8 supercharger töltőoszlopnak biztosítanak helyet. A kábelezésből viszont úgy tűnik, hogy az Auchan áruház további berendezésekkel fogja kibővíteni a gyorstöltők kínálatát a parkolóban.

A Facebook csoport egyik tagja a fóti áruházánál is talált hasonló kábelezést, ott azonban az alapok még nem lettek felállítva. A töltőket Törökbálinton és Fóton is az épület bal oldalára, a bejárattól távolra helyezték, feltehetőleg ezzel szerették volna kiküszöbölni a töltőhelyek más, nem elektromos járművek általi illetéktelen elfoglalását.

A superchargerek beüzemelési időpontjáról egyelőre nincs információ, de amennyiben nem hátráltatják külső tényezők a munkálatokat, várhatóan néhány hét múlva kerülhet sor ezek átadására.

Tesla Model 3 hátulja

Ha Te is gondolkozol valamelyik modell vásárlásán akkor látogass el a Tesla.hu weboldalra vagy keresd Mudri Dánielt (+36203663447) a MAH Zrt. vezető értékesítőjét.

Kapcsolódó írások

 Az elektromos autók töltőállomása
2019. március 24.
A gyártók különböző fajta töltődugót használnak, mivel nincs egységes szabvány erre
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője

További hírek