Gyarapodnak a Tesla superchargerek Magyarországon!

Közzétéve:
2019-10-03, 14:06

Elon Musk szava nem szállt el, júliusban tett bejelentéséhez hűen supercharger állomásokat telepít, emellett megjelenhetnek szervizközpontok, akár még egy átadási pont is.

A cégtulajdonos, Musk nyár közepén egy Twitter posztban adta a Tesla-fanatikusok tudtára, hogy a vállalat újabb helyekre kíván terjeszkedni. Ezúttal Kelet-Európát vették célba.

Tesla gyorstöltők sorakoznak

Az elnökről érdemes tudni, hogy szereti megtéveszteni lojális vásárlóit. Eredetileg úgy volt, hogy Balástya községbe (M5-ös autópálya közvetlen közele) telepítenek gyorstöltőket. Mindez igaz, hiszen a Tesla Supercharger térképén nyomon követhető a folyamat. Azt írják a balástyai helyszínhez, hogy „coming soon”, azaz „hamarosan”.

Arról azonban eddig nem tettek említést, hogy némely Auchan áruház parkolójában is megtalálhatók lesznek a vállalat gyorstöltői. Az építkezés menetére a magyar villanyautósok figyeltek fel a törökbálinti áruháznál.

2019.10.02-án tettek közzé néhány fotót a Tesla Klub Magyarország Facebook csoportban, amelyeken tisztán látni, hogy egy kábelek számára felásott parkolóról van szó, ahol supercharger oszlopok alapjai is megfigyelhetők.

A törökbálinti Auchan áruház parkolójában a kábelcsatornában érkező kábelek már látszólag a földben vannak, a töltőoszlopok betonalapjai is ránézésre pontosan olyanok, mint annó a sormási vagy a győri töltőállomásoké.

Tesla Model 3 orra

A rátermett hazai villanyautósok által készített, majd a csoportban közzétett fényképek alapján arra lehet következtetni, hogy Törökbálinton 4 szekrénynek és 8 supercharger töltőoszlopnak biztosítanak helyet. A kábelezésből viszont úgy tűnik, hogy az Auchan áruház további berendezésekkel fogja kibővíteni a gyorstöltők kínálatát a parkolóban.

A Facebook csoport egyik tagja a fóti áruházánál is talált hasonló kábelezést, ott azonban az alapok még nem lettek felállítva. A töltőket Törökbálinton és Fóton is az épület bal oldalára, a bejárattól távolra helyezték, feltehetőleg ezzel szerették volna kiküszöbölni a töltőhelyek más, nem elektromos járművek általi illetéktelen elfoglalását.

A superchargerek beüzemelési időpontjáról egyelőre nincs információ, de amennyiben nem hátráltatják külső tényezők a munkálatokat, várhatóan néhány hét múlva kerülhet sor ezek átadására.

Tesla Model 3 hátulja

Ha Te is gondolkozol valamelyik modell vásárlásán akkor látogass el a Tesla.hu weboldalra vagy keresd Mudri Dánielt (+36203663447) a MAH Zrt. vezető értékesítőjét.

Forrás:

További autós hírek

Gyalogátkelőhelyen gázolt el egy idős asszonyt egy negyvenöt éves Nógrád megyei nő. Mivel a baleset körülményei miatt elrendelt pályaalkalmassági vizsgán…

A HVG egyik olvasóját nem kicsi meglepetés érte ma. Egy kapuvári parkolóban, fizető övezetben hagyta autóját, miután parkolójegyet vett és…

Már a rendszámnál akadtak gondok a fejben: Alfagirl!??? Nyilván akár lehetett valami “izomagy reklám” megrendezett videó, amit sejtet a rendszám,…

Az Electrec szúrta ki, hogy nemrég nyilvánosságra hozták a Tesla egyik idén benyújtott szabadalmát, ami “A járművek és a napelemek…

Egy amerikai férfi driftelve próbált elhajtani egy arizonai benzinkútról tankolás után. A manőver közben elveszítette az uralmát a Ford Mustangja…

Kapcsolódó írások

 Az elektromos autók töltőállomása
2019. március 24.
A gyártók különböző fajta töltődugót használnak, mivel nincs egységes szabvány erre
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
1905 Baker electric coupé, fekete, oldalnézet, balról, RM Sotheby’s
2018. november 27.
2018 legfelkapottabb trendje az elektromos autózás. Hiába tűnik újszerű divatnak, az elektromos autók már az 1890-es években megszokottak voltak…. aztán jött jó pár évtized kihagyás.
1948 Tucker 48, piros, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 22.
1948-ban Preston Tucker piacra dobta a Tucker 48-ast, ami évtizedekkel megelőzte saját korát. Az áramvonalas küklopsz egy 5,5 literes erőforrást kapott, ami eredetileg egy helikopter erőforrása volt