A Tesla atyja, Elon Musk 19 évvel ezelőtt egy súlyos autóbaleset résztvevője volt. A most 48 éves üzletember 2000-ben már úszott a dollármilliókban, így simán venni tudott magának egy McLaren F1-et. A brutális erővel bíró vasat aztán csúnyán összetörte, miközben nagyban menőzött.

Musk 1999-ben adta el 341 millió dollárért a Zip2 nevű internetes vállalatot, amit az öccsével alapított. Utána az egyik első útja egy autószalonba vezetett, ahol vásárolt magának egy McLaren F1-et. A kocsit napi használatra vette, amit jól jelez, hogy majdnem 18 ezer kilométert pakolt bele, miközben Los Angeles és San Francisco között ingázott.


Összetört McLaren F1

Akkor is a McLarent nyúzta Musk, amikor Peter Thiellel (vele alapította a PayPalt, amit 2002-ben 1,5 milliárd dollárért értékesített) egy üzleti megbeszélésre tartott. Thiel kíváncsi volt, hogy mire képes a sportkocsi, erre Musk menet közben padlógázt nyomott.

A gyorsítás közben Musk sávot is váltott a kipörgésgátló nélküli McLarennel, a hirtelen irányváltás után a kocsi megpördült, majd a levegőbe repült, miután egy padka megdobta. Több szemtanú is azt állította, hogy a McLaren több másodpercig a levegőben volt, mielőtt a földbe csapódott. A méregdrága kocsi rommá tört, de Musknak semmi baja nem lett. Mi több, a baleset után nevetve szállt ki a roncsból, majd közölte a megrökönyödötten bámuló utasával, hogy a kocsi még csak nem is volt biztosítva…