A Tesla atyja, Elon Musk 19 évvel ezelőtt egy súlyos autóbaleset résztvevője volt. A most 48 éves üzletember 2000-ben már úszott a dollármilliókban, így simán venni tudott magának egy McLaren F1-et. A brutális erővel bíró vasat aztán csúnyán összetörte, miközben nagyban menőzött.

Musk 1999-ben adta el 341 millió dollárért a Zip2 nevű internetes vállalatot, amit az öccsével alapított. Utána az egyik első útja egy autószalonba vezetett, ahol vásárolt magának egy McLaren F1-et. A kocsit napi használatra vette, amit jól jelez, hogy majdnem 18 ezer kilométert pakolt bele, miközben Los Angeles és San Francisco között ingázott.

Összetört McLaren F1 szemből
Összetört McLaren F1

Akkor is a McLarent nyúzta Musk, amikor Peter Thiellel (vele alapította a PayPalt, amit 2002-ben 1,5 milliárd dollárért értékesített) egy üzleti megbeszélésre tartott. Thiel kíváncsi volt, hogy mire képes a sportkocsi, erre Musk menet közben padlógázt nyomott.

A gyorsítás közben Musk sávot is váltott a kipörgésgátló nélküli McLarennel, a hirtelen irányváltás után a kocsi megpördült, majd a levegőbe repült, miután egy padka megdobta. Több szemtanú is azt állította, hogy a McLaren több másodpercig a levegőben volt, mielőtt a földbe csapódott. A méregdrága kocsi rommá tört, de Musknak semmi baja nem lett. Mi több, a baleset után nevetve szállt ki a roncsból, majd közölte a megrökönyödötten bámuló utasával, hogy a kocsi még csak nem is volt biztosítva…