2021. március 17. | 12:02

Elhunyt a nürburgringi 24 órás verseny kétszeres női bajnoka, 51 évesen távozott a „Nürburgring királynője”.

Hosszantartó betegség után elhunyt Sabine Schmitz, aki a németországi legendás versenypályán, a Nordschleifén elért eredményei kapcsán vált ismertté. Jobban ismerte a pályát, mint a tenyerét, a híres 24 órás endurance versenyen két egymást követő szezonban is győzött a BMW volánja mögött. Személyes kötődésem miatt természetesen azt is meg kell említenem, hogy Porschéval is végzett dobogós helyen, 2008-ban harmadikként futott be a 997-essel.

Sabine több mint húszezer kört futott élete során a 20,8 km hosszú Zöld Pokolban, ez évi körülbelüli 1200 gyors kört jelent, nem kérdés, hogy miért ismerte ilyen jól ismerte a pályát. Saját elmondása szerint kedvenc részei a Schwedenkreuz vagyis „Swedish Cross” és a Fuchshröhre azaz „Fox Hole” voltak.

A versenyzőnő nem csak a pályáról, de a televízióból is ismerős lehet egyesek számára, hiszen a brit Top Gear műsorában Jeremy Clarkson mellett vált híressé.

Schmitz egy tavalyi bejegyzésében kifejtette, hogy kimaradása a Nürburgring Endurance sorozatból a rák miatt történt, ennek ellenére még 2018-ban és 2019-ben is autóba ült.

Élete legnehezebb futamát azonban sajnos elveszítette. Nyugodj békében, Sabine!

Élete legnehezebb futamát azonban sajnos elveszítette. Nyugodj békében, Sabine!