vasárnap - 2023. június 04.
19.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Gyászol a motorsport világa: Elhunyt Ken Block

2023. január 03. | 08:05

A rali szupersztárjaként és kaszkadőrként ismertté vált Ken Block halálos kimenetelű balesetet szenvedett.

Az Internet népe először még 2008-ban szerzett tudomást Ken Blockról és lenyűgöző képességeiről. Akkoriban szinte mindenki Ken Blockot nézte a “Gymkhana Practice” videósorozatban, akár otthon, akár a munkahelyi ebédszünetben, villámgyorsan hírnevet szerzett magának gumiégetős száguldást kedvelők világában.

Ken Block részt vett pályafutása során a WRC-ben, a WRX-ben és a Global Rallycrossban is megmérettette magát. A Hoonigan és a Gymnkhana videók hozták el számára a hírnevet, milliók rajongtak érte.

“A legmélyebb fájdalommal erősítjük meg, hogy Ken Block a mai napon, hómobilozás közben elhunyt” – írta a magyar idő szerint kedden hajnalban kiadott, rövid közleményében a Gymkhana-ikon csapata, a Hoonigan, számolt be róla az USAracing.

A végzet hómobilozás közben érte utol, az Utah államban található Park Cityben. Az amerikai sportoló 55 éves volt.

A Wasatch megyei seriff hivatalának közleménye szerint január 2-án 14:00 környékén futott be egy hívás a 911-es segélyhívóra. Arról számoltak be, hogy egy motors szán balesetet szenvedett Mill Hollow területén.

Kenneth Block motoros szánjával egy meredek lejtőn hajtott, amikor a jármű felborult. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen elhunytnak nyilvánították, áll a közleményben. Amikor a baleset megtörtént, egyedül volt, ugyanakkor egy csoporttal volt eredetileg.

Paulo Oliveira / DPI / NurPhoto / Getty Images
Majdnem 10 százalékkal zuhant vissza 2022-ben az újautó-piac idehaza Szürreális jelenetek Pápán: autó helyett lovaskocsival hajtottak a McDrive-ba - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!