2024. március 13. | 13:55

Tilosban parkolt Győrfi Pál szolgálati autója a Margit-szigeten, hozta le az RTL Híradó a tegnap esti adásában. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője futóedzés előtt tette le gépkocsiját szabálytalanul. Az RTL Híradónak azt mondta: a szabályok mindenkire vonatkoznak, és úgy tisztességes, ha személyében vállalja tettét.

Rengetegen róják a köröket a Margit-szigeten, az e célból is érkező autósok általában az egyetlen törvényes parkolóhelyen szállnak ki gépkocsijukból. Az egyetlen hátránya, hogy 600 Ft-os óradíjjal üzemel. A szóvivő próbálta megtalálni a kiskaput, csak a mindkét irányból behajtani tilos táblát felejtette el észrevenni.

Az RTL-nek eljuttatott nézői felvételek szerint a fizetős parkoló melletti murvás területen állt az Országos Mentőszolgálat egyik Suzuki SX4 S-Cross szolgálati autója, mint kiderült, Győrfi Pálé. Győrfi hetente 2-3 alkalommal jár futni, amelyet közösségi media felületein is rendszeresen megoszt.

A szóvivő állítása szerint nem ez volt az első alkalom, hogy oda állt. A parkoló üzemeltetőivel szóban kötött megállapodást, miszerint a futással töltött fél órára zavartalanul beállhat a helyszínre. Írásos dokumentáció hiányában beismerte a szabályszegést, így ezután a fizetős parkolóba teszi le autóját, bármennyire is tart a sorompóktól.

A félelméről így nyilatkozott:

„Ahogy sokan a liftbe nem szeretnek beszállni, nekem volt egy rossz élményem, amikor nem nyílt ki a sorompó, és bent ragadtunk sok más autóssal együtt hosszú időre. Igazából ennek kicsi a realitása, tehát nem védekezni akarok ezzel. Valószínűleg egy rossz szokás, és mostantól kezdve máshová fogok parkolni.”

A Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága szerint hasonló szabályszegőkre a rendőrség 39 000 Ft-os közigazgatási bírságot és négy előéleti pontot szabhat ki.

Korábban más ismert embert is lencsevégre kapták, amint tiltott helyen parkol a fővárosban. Kern András akkor velősen megfogalmazta, mi a véleménye a parkolási botrányáról.

Depositphotos