2023. március 08. | 08:26

A férfi nagyjából egy hónapja szenvedett súlyos vadbalesetet, és felesége mellett két kisgyermeket hagyott hátra.

Szörnyű baleset történ február 13-án a 76-os számú úton, ahol a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársa haladt egyedül egy brigádszállító autóval. A szembe sávban egy személyautó érkezett, ami elé kiszaladt a semmiből egy szarvas.

Először a személyautó ütött el az állatot, ami úgy megdobta, hogy az felrepült a közutas autóra. A brigádszállító tetejét úgy horpasztotta be a többszáz kilós állat, mintha kartonpapírból lett volna.

A közutasok autóját vezető 36 éves férfit kiszedték a roncsokból és kórházba szállították. Az orvosok sokáig küzdöttek az életéért, végül február 24-én reggel elhunyt. A fiatal férfinak felesége és két gyermeke volt, akik most nehéz helyzetbe kerültek.

A Magyar Közút posztot írt ki a Facebookra a történtekkel kapcsolatban. Azt írják, hogy a 36 éves férfit saját halottjuknak tekintik és ezért szeretnék segíteni családját.

Társaságunk saját halottjának tekinti és minden rendelkezésünkre álló lehetőséget kihasználva igyekszünk a családot segíteni.

Mivel Imre halálával nehéz körülmények közé került Imre családja, ezért kérjük, ha van lehetőségetek segíteni nekik, akkor a következő számlaszámra küldhetitek felajánlásaitokat: Csonka Bernadett, OTP 11773470-01421361. A közleménybe kérjük beírni: adomány.

A család nevében ezúton is köszönjük mindenkinek a segítségét!

Lehet fejtegetni a baleset körülményeit, de nem érdemes. A vadgázolás egy olyan dolog, amire nehéz felkészülni és talán még nehezebb elkerülni, ahogy jelen helyzetben sem a Közút munkatársán múlt a baleset.

Ha olyan szakaszon haladunk, ahol ennek veszélye fennáll, akkor célszerű alacsonyabb sebességgel, körültekintően autózni. Arra is érdemes figyelni, hogy ha távolabb láttunk egy állatot átszaladni az úton, számítani kell utána többre is, tehát mindenképpen lassítani kell.

Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság