A német tuning cég precízen és magabiztosan nyúl hozzá a világ legkülönlegesebb sportkocsi márkáihoz. A Ferrari és Maserati modelljeihez átfogó tuning és átépítő csomagok állnak az ügyfelek rendelkezésére. Az igencsak szűk szegmensben garantálják a még egyedibb megjelenést, a cég mindent meg tud valósítani, amit az ügyfél kitalál, legyen szó különleges belsőről, színre fújt felniről vagy egyedi aerodinamikai frissítésről. Ezúttal a McLaren 720S-ből készítenek egy 15 darabos limitált szériát, amelynek a neve N-Largo. Az alapmodell is pokolian erős és gyors, azonban mint tudjuk mindig van feljebb... Nem régiben az Alapjárat hírt adott arról is, hogy megérkezett a 720S Spider változata, ami könnyedén hozza a 2,9 másodperces 0-100-as sprint időt. A Novitec ezúttal a Coupé változathoz állt elő egy több lépcsős tuning csomaggal.

McLaren-720S-N-Largo-Novitec oldalról fotózva egy bunker előtt

Az első csomagban az N-Tronic nevű motorvezérlő egység frissítése található, amely meghozza a várt fejlődést, ugyanis 53 lóerővel megnöveli a szériamodell teljesítményét, így összesen 773 lóerőt és 849 Nm nyomatékot csikartak ki a 4 literes V8-as biturbós erőforrásból.

A Power Stage 2-es csomag a legdurvább, mert a felpeckelt motorvezérlő mellé kapott egy rozsdamentes acélból készült kipufogórendszert is, így az autó teljesítménye már 806 lóerőre rúg és 878 Nm nyomatékot képes leadni. Ezzel a frissítéssel 2,7 másodperc alatt éri el a 100 km/h-át, a 200-hoz pedig 7,5 másodpercre van szüksége. A végsebessége pedig közelít a 350 km/h-hoz. A megnövelt aerodinamikai elemeknek itt nem csak esztétikai szerep jut, hanem valósan segít az úton tartani a McLaren 720S N-Largót, a sebesség maximuma nem lépi túl a gyári verzióét, azonban sokkal stabilabb lett a az aero pakktól.

 McLaren-720S-N-Largo-Novitec menet közben hátulról

A Power Stage 3 az átmenet a minimális és a maximális teljesítmény növelés között, ami 791 lóerőt és 863 Nm nyomatékkal gyűri az aszfaltot. Itt is megtalálható a frissített motorvezérlő, de a kipufogórendszer különbözik, a második csomagban találhatótól, de így is bitang a hangja.

Az előbb felsorolt csomagokon kívül van még pár kiegészítő, amit szemrebbenés nélkül kicserélnek a Novitec munkatársai, ha eléggé a zsebedbe nyúlsz.

Azt azonban nem közölte a német tuning cég, hogy mennyiért vesztegetik majd a McLaren 720S N-Largót, azzal indokolták a "titkolózást", hogy a vételár attól függ milyen igényei vannak az adott ügyfélnek. Te melyik pakkal kérnéd?