Halomra állnak a klasszikus autók ebben a coloradói bontóban

Közzétéve:
2020-07-06, 20:34

Valódi kincsek lapulnak a roncsok között, melyek egészben, vagy akár alkatrészként is eladók.

A látogatókat egy fára csavarodott Ford pickup fogadja. Az autó az ütközéstől megbicsaklott, a motorháztető kinyílt, a fényszórók a fát ölelik. Ez a fa azonban nem az a fa, ami a károkat okozta. Az 1978-as évjáratú Fordot Gary és Alice Corns, a Colorado Auto and Parts tulajdonosai helyezték el ebben az állapotban. A látogatóknak annyira tetszett, hogy a hely állandó kiállítási darabjává vált.

„Úgy döntöttünk, hogy elvisszük onnan a kocsit. Látogatóink rögtön érdeklődtek a holléte felől, így vissza kellett raknunk a helyére” - mondta Alice Corns, akinek a szülei 1959-ben indították a vállalkozást. Ma már a férjével és két fiával üzemeltetik.

fára csavarodott autó

„Akkoriban roncstelepnek hívták, ma már ki tudok akadni, ha a gyerekek így emlegetik. Ezzel együtt nehéz őket leszoktatni erről. Mindezt tiszteletben tartva nevezzük a helyet autóbontónak, mivel a terület nagy része alkatrészkereskedelemre szolgál” - folyttatta Alice.

Ez a hatvanas években is így volt, amikor Alice édesapja üzemeltette a vállalkozást. Az öreg megszállott autógyűjtő volt. Amikor egy klasszikus darab vagy egy valódi izomautó érkezett a 40 év alatt, azokat mindig félretette magának. Néhányat felújított, néhány pedig egyszerűen csak állt, és várt a sorára.

„Nem igazán tudom, miért ragaszkodott ennyire hozzájuk. Talán csak büszkélkedni akart ezekkel az autókkal” - meséli Alice.

roncsautók

Alice és Gary nagyjából egy évtizeddel ezelőtt az összes klasszikust kimenekítették az önkiszolgáló bontóból.

„Az emberek egy teljesen tökéletes állapotú ajtót képesek tönkre tenni egy kilincsért. Még nem tudjuk, mihez kezdünk az autókkal, de nem akarjuk, hogy bezúzzák őket” - árulta el Alice.

Egy autórajongó számára olyan ez a hely, mint egy állatmenhely. Az autók szinte könyörögnek, hogy valaki mentse meg őket. Az udvarban sorakoznak a régi idők klasszikus modelljei. Találsz itt Rolls-Royce-ot, Mercedest, Buick Rivierát, vagy Triumphot is.

klasszikus autók

A Corns család alkalmanként eladásra kínálja a szebb állapotban lévő autókat az eBayen.

„Nem hagyjuk, hogy ezek az autók csak álljanak és rozsdásodjanak itt. Ha valaki megveszi őket, akár alkatrésznek is, akkor új életre kelhetnek. Én az újrahasznosítás nagy támogatója vagyok. Tudom, hogy nagy meló van egy ilyen felújításban, de megéri a fáradozást” - mondja Alice.

Sok ilyen lelkes megmentőre van szükség, hogy a klasszikusok minél tovább száguldhassanak az utakon.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt.
1978 Ford Fairmont, oldalnézet, jobbról
2018. november 06.
A történelem során számos villogós autó segítette az amerikai zsaruk hajszáját. Most megtudhatod, hogy a Ford Crown Victoria és a Hudson Hornet mellett melyik típusok voltak az USA történetének legmenőbb rendőrautói.

További hírek