péntek - 2023. január 27.
0 °C
enyhe havazás
alapjarat.hu logo
95 630 Ft
100 674 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Hangfalakba rejtve próbált embereket átcsempészni a határon - VIDEÓ

2022. december 01. | 14:06

Apró helyre bezsúfolva utaztak a hangtechnikai holmikba rejtve, amikor kiszállították őket alig tudtak járni.

A reggeli órákban a röszkei szerb-magyar határon fogták meg azt a furgont, amelynek sofőrje járműve rakterében nagy méretű hangfalakat szállított. A járművet átvizsgálták, eleinte minden rendben volt, még  iparkamarai okmánya is volt a szállítandó hangtechnikához.

Mégsem volt minden rendben, mert a hangfalak magukat indiai állampolgárnak valló emberekkel voltak tele. Összesen 7 embert vett fel és rejtett el, fejenként 400 euróért cserébe azért, hogy Szerbiából Bécsbe juttassa őket. A hangfalakba bemászó emberek után azoknak falát visszaerősítette, így a benne utazóknak nem csak helye, de levegője is alig jutott.

Amikor a hatóságok kiszedték őket, a videón látszik, hogy járni is alig tudtak. A határsértők órákat töltöttek magzatpózban a kisméretű faládákban, így a csempésznek emiatt is felelnie kell.

Az ügyészség a szerb férfival szemben - aki a csempészetet szervezte és kivitelezte - csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat. Sorsáról és a büntetés mértékéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Az embercsempészet egyébként egyre gyakoribb hazánkban, egyre több határsértőt fognak el a hatóságok. Egészen széles palettán próbálják meg elrejteni a csempészek az embereket, volt, aki a padlóba és volt, aki egy kis kabrió csomagtartójába, de olyan is akadt, aki egy Mondeóba rejtett egyszerre 12 embert.

Magyarország Ügyészsége
Szujó Zoltánt választották meg a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség új elnökének Vége az életveszélyes kísérletezéseknek, nehezebb lesz átverni a Teslákat

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!