Hasznos funkcióval bővül a Waze navigációs alkalmazás

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-09-18, 10:31

Ha gyakran használod a Wazét, akkor ennek a hírnek biztos örülni fogsz.

A Waze nevű ingyenes GPS navigációs mobiltelefon alkalmazás megkapta a Google Térkép egyik sávválasztó funkcióját, írta meg az Index. A funkciónak köszönhetően az autósok időben meg fogják tudni, hogy a következő elágazásnál hova kell besorolniuk ahhoz, hogy jó irányba menjenek tovább. Így kevesebb esély van arra, hogy eltévedjenek út közben.

Nem ez az egyetlen újdonság a Waze kapcsán, egy másik fejlesztésnek köszönhetően az applikáció mögött munkálkodó mesterséges intelligencia pontosabban ki tudja majd számolni nekünk, hogy mikor érünk oda az úticélunkhoz. Így időben érhetünk majd oda a megbeszélésekre, vagy a baráti/családi összejövetelekre stb.

A Waze navigációs alkalmazás angol nyelvű változata

A Waze korábban a webes felületét bővítette egy új funkcióval: a böngészőben összedobott utazástervüket most már átküldhetik a mobiljukra a felhasználók. Ehhez előbb be kell írni a kiindulópontot és az úti célt (ahogy azt a Google Mapsben is tesszük), majd az útvonal elkészülte után rá kell nyomni a Mentés az alkalmazásba parancsgombra. A tervezett útvonal meg is osztható, tehát ha több autó is ugyanoda megy ugyanakkor, akkor csak át kell dobni a linket a többi sofőrnek.

A böngészős útvonaltervezéshez nem névvel és jelszóval kell bejelentkezni, olvasható egy Origón megjelent cikkben: az élő térképes felület egy QR-kódot mutat, a telefonnal való beolvasása után csak követni kell a felugró utasításokat. A sikeres belépést követően a felhasználó bejelentkezve marad a böngészős felületen, de persze bármikor kiléphet onnan manuálisan. A böngészős újdonságot az iPhone-osok és az Androidos készülékkel rendelkezők is igénybe vehetik.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Okostelefon kijelzője, fókuszban a Google Térkép nevű alkalmazással
2019. október 21.
Az iPhone felhasználókra is gondolt a keresőcég.
4 szuper dolog a Waze navigációban, amit te is imádni fogsz!
2018. február 22.
Nem vagyok az online közösségek feltétlen híve, de mára beláttam, Waze alkalmazással könnyebb az élet. Mutatok négy remek dolgot, ami neked is tetszeni fog!

További hírek