2020. szeptember 18. | 12:31

Ha gyakran használod a Wazét, akkor ennek a hírnek biztos örülni fogsz.

A Waze nevű ingyenes GPS navigációs mobiltelefon alkalmazás megkapta a Google Térkép egyik sávválasztó funkcióját, írta meg az Index. A funkciónak köszönhetően az autósok időben meg fogják tudni, hogy a következő elágazásnál hova kell besorolniuk ahhoz, hogy jó irányba menjenek tovább. Így kevesebb esély van arra, hogy eltévedjenek út közben.

Nem ez az egyetlen újdonság a Waze kapcsán, egy másik fejlesztésnek köszönhetően az applikáció mögött munkálkodó mesterséges intelligencia pontosabban ki tudja majd számolni nekünk, hogy mikor érünk oda az úticélunkhoz. Így időben érhetünk majd oda a megbeszélésekre, vagy a baráti/családi összejövetelekre stb.

A Waze korábban a webes felületét bővítette egy új funkcióval: a böngészőben összedobott utazástervüket most már átküldhetik a mobiljukra a felhasználók. Ehhez előbb be kell írni a kiindulópontot és az úti célt (ahogy azt a Google Mapsben is tesszük), majd az útvonal elkészülte után rá kell nyomni a Mentés az alkalmazásba parancsgombra. A tervezett útvonal meg is osztható, tehát ha több autó is ugyanoda megy ugyanakkor, akkor csak át kell dobni a linket a többi sofőrnek.

A böngészős útvonaltervezéshez nem névvel és jelszóval kell bejelentkezni, olvasható egy Origón megjelent cikkben: az élő térképes felület egy QR-kódot mutat, a telefonnal való beolvasása után csak követni kell a felugró utasításokat. A sikeres belépést követően a felhasználó bejelentkezve marad a böngészős felületen, de persze bármikor kiléphet onnan manuálisan. A böngészős újdonságot az iPhone-osok és az Androidos készülékkel rendelkezők is igénybe vehetik.