Vérfagyasztó gyalogos gázolást rögzített a kamera Szolnokon, előre szólunk, hogy az alább megtekinthető képkockák alkalmasak a nyugalom megzavarására. Szóval csak az nézze meg a videót, akinek van lelkiereje az ilyesmihez.

Szolnokon, a Széchenyi körút párhuzamos közlekedésre alkalmas útszakaszán, egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szépkorú gyalogost ütött el 2021. augusztus 1-jén egy, a belső forgalmi sávban haladó, szintén idős járművezető. A rendőrség beszámolója szerint a gyalogos kellő körültekintés nélkül indult el a túloldal irányába, a sofőr pedig túl gyorsan hajtott az autójával.

Az elütött járókelő 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, mondhatjuk, hogy szerencséje volt, sokkal rosszabbul is járhatott volna. A rendőrség szerint a baleset elkerülhető lehetett volna, de a baleset résztvevői nem voltak eléggé figyelmesek (a gyalogos nem volt eléggé körültekintő, és nem győződött meg az átkelés veszélytelenségéről, a sofőr pedig olyan sebességgel haladt, ami a KRESZ szerint nem elfogadható egy kijelölt gyalogosátkelő közelében).

Most pedig változtatás nélkül közöljük a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság intelmét.

„A családtagok figyelmeztessék a nagyszülőket, idős rokonokat, hogy ugyan az időskor velejárója a látás- és hallásromlás, és a reflexek csökkenése, azonban ezeket fel is kell ismerni, és a közlekedés során ezt figyelembe kell venni! Emellett az időjárási körülmények és forgalmi viszonyok felmérése is helyet kell, hogy kapjanak a mérlegelés során. Felhívjuk továbbá a családtagok figyelmét, hogy őszintén és előítéletmentesen mondják el véleményüket a biztonságos közlekedésről idős hozzátartozóiknak!”