Hetekig parkolt egy COVID-19 rendszámú BMW egy ausztrál repülőtéren

Közzétéve:
2020-07-20, 13:01

Talán viccnek szánta a tulajdonos.

Egy E60 5 Series BMW állt több héten keresztül Adelaide repülőterének személyzeti parkolójában. Az autó rendszámtábláján a világjárványért felelős koronavírus kódja, azaz a COVID-19 felirat szerepel. Az ismeretlen tulajdonos azóta ismét használatba vette kocsiját.

COVID19 rendszám

A rendszámtáblák általában egyszerű célt szolgálnak, segítenek az autók azonosításában. Lehetőség van személyes feliratot kérni, sokan ezzel mutatják meg gazdagságukat a külvilágnak. A rendszámtáblák gyakran szórakoztató üzeneteket tartalmaznak – ebbe a kategóriába a „COVID-19” felirat nálam nem igazán fér bele.

COVID19 rendszám

Az adelaidei repülőtéren dolgozó Steven Spry elmondása alapján a BMW-t már februárban kiszúrták a parkolóban. Számos elmélet kapott szárnyra, sokan úgy vélték, a kocsi egy olyan pilótáé lehet, aki a járvány miatt egy másik országban rekedt. Mások egy jól kereső reptéri alkalmazottra tippeltek, mivel az autó a személyzetnek fenntartott parkolóegységben állt.

„Talán egy pilótáé lehet, aki a tengerentúlra repült, és a vírus miatt sokáig nem tudott hazatérni. Egy nagyon drága autóról van szó, melynek megvásárlásához elég jó fizetéssel kell rendelkezni. Ha nekem lenne egy ilyen kocsim, csak elküldtem volna érte az egyik rokonomat” - mondta Spry.

Egy Dan Parfitt nevű Snapchat-felhasználó március végén már útközben látta a szóban forgó BMW-t, az általa feltöltött videó bejárta a világhálót. A tulajdonos kilétéről és az autó hosszabb ideig történő parkoltatásának okáról egyelőre nincs hír. A furcsa ízléssel kiválasztott rendszámtábla azonban nem egyedi ötlet, Amerikában és Ausztráliában is többen választottak COVID-19 feliratot a járművükre.

Az interneten keringene egészen kreatív megoldások is, itt van például ez a Toyota Corona, ami VIRUS rendszámmal ékeskedik. Hogy mi a motivációja ezekek a feliratoknak, rejtély.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Szlovénia felől érkező kamionok a magyar-szlovén határ közelében az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőhelyénél 2020 márciusában
2020. április 22.
Magyarország is meghosszabbítja a COVID-19 ellen bevetett különleges szabályokat.

További hírek