2021. április 19-én újraindítja a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont a vizsgáztatási, vizsgálati és utánképzési tevékenységeit. Az ideiglenes kényszerpihenőre a március 8-tól bevezetett korlátozások miatt volt szükség. 

A Vizsgaközpont az Innovációs és Technológiai minisztériummal történt egyeztetést követően újraindítja a vizsgáztatási és vizsgálati tevékenységeit a közúti, a vasúti, a hajózási és a drón területen is. A soron következő hétfőtől az érvényes jogszabályok betartásával személyes ügyintézésre is lehetőség van a társaság ügyfélszolgálati irodáiban.

Az újraindítás keretein belül a korábban lemondott közlekedési vizsgák kerülnek lebonyolításra, az érintett ügyfeleket kiértesítik erről. A már megfizetett díj ellenében vehetnek részt az újrainduló vizsgákon, vizsgálatokon és utánképzésen azok, akik a leállást megelőzően beadták a jelentkezésüket. Azok, akik vizsgára várnak, a képzőszervek útján várhatják a téjékoztatást az új időpontokról.

zöld jelzőlámpa

A Vizsgaközpont honlapja felhívja a figyelmeket, hogy vizsgákat csak ott fognak lebonyolítani, ahol a távolságtartás feltételei adottak. Ezt adott esetben úgy fogják megvalósítani, hogy a szokásosnál kevesebben fognak egyszerre vizsgázni. A vizsgákon kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése. A körülményekre való tekintettel akár a vizsga napján is le lehet mondani vizsgaidőpontot, és ingyenesen új időpontot biztosítanak.

„A Vizsgaközpont 2020-ban már bizonyította, hogy a járványhelyzetben is képes megteremteni és fenntartani a biztonságos közlekedési vizsgáztatás feltételeit. Tavaly a közel két hónapos kényszerű leállás dacára több mint 680 ezer vizsgát bonyolítottak le. Az ügyhátralék gyors ledolgozása érdekében szükség esetén készek akár hivatali időn túli vagy hétvégi időpontot is biztosítani az ügyfelek számára” - mondta Molnár László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.