Heves érzelmek: új kiadással búcsúzik a BMW i8

Közzétéve:
2019-09-05, 14:48

Hölgyek, Urak, érkezik a BMW i8 és i3 Ultimate Sophisto Edition.

A bajor gyártó bejelentette elektromos sportautója korszakának befejeztét, ezzel sokakban heves érzelmeket kiváltva. A kedélyek lecsillapítása végett limitált szériás modellekkel állt elő a gyártó, amelyeket szeptember első hétfői napján, az úgynevezett Labor Day (Munka napja) Weekend eseményen lehetett megcsodálni az Egyesült Államokban.

BMW i8 kupé Párizsban

A márkafanatikusok egyik szeme sír, a másik nevet. Most azonban semmi ok a szomorúságra, hiszen a BMW célja a különleges kiadások megalkotásával és egyben azzal, hogy a járműveket „Fluid Black” fantázianevet viselő fényezésbe borította nem a gyász volt, sokkal inkább az eleganciát és előkelőséget igyekeztek hangsúlyozni. Úgy vélem, a vállalat méltó módon búcsúztatja elektromos modelljeit, melyeket korlátozott számban fog eladásra kínálni.

BMW i8 és i3 az Eiffel toronynál

Az i3-ból világszerte 900 darab készül majd, míg az i8 sportautó számát ennél is jobban leredukálja a gyártó: összességében 200 darabot épít a Convertible és Coupe verziókból.

A BMW i3 Edition RoadStyle kizárólag Fluid Black fantázianevű fekete fényezéssel lesz elérhető. A villanyautó gyártását 2019 végére datálják. A külső egyhangúság ellensúlyozásának érdekében úgynevezett E-Copper színárnyalatú elemekkel egészítették ki a jármű egyes részeit. A kis kompakt elektromoson 20 colos felnik díszelegnek, szintén fekete színben. Az utasteret sem hagyták ki az újításból, ott főként a bőr anyaghasználat és a fa betétek dukálnak.

BMW i8 kupé utastér

BMW i8 Ultimate Sophisto Edition küszöbe

Az i8 Ultimate Sophisto nevében is benne van, hogy talán ez lesz az utolsó (ultimate=végső) i8-sorozat, amelyet a gyártó elkészített. A fényezés a Sophisto Grey nevet kapta, illetve a járművön szintén megfigyelhetők a díszes E-Copper elemek. A kerékméret is azonos az i3-éval, továbbá az is, hogy nagyjából egy időszakban tervezik elkezdeni a két típus gyártását.

BMW i8 kupé, háttérben az Eiffel torony

Mindkét típus árával kapcsolatban ismeretlenek az információk, csupán ez az, amire a BMW-től mindenki vágyik. A BMW i8 Ultimate Sophisto Edition mind kupé, mind roadster verzióban is elérhető lesz!

Az erőforrásokon nem változtattak, az i3 esetében marad a 181 lóerős egység és a 42,2 kWh-s akkupakk, amely 246 km-es elektromos hatótávot tesz lehetővé. Az i8-nál is ugyanazzal az 1,3 literes, háromhengeres benzines motorral találkozhatsz, ahol 369 lóerő és 570 Nm nyomaték áll a vezető rendelkezésére. 

Forrás:

További autós hírek

Sok ilyen sztorit láthattok naponta Budapest útjain sajnos. Ebben az esetben az alapproblémán felül az is baj, hogy olvasónk teljesen…

Sokkoló videón egy újabb zebrán gázolás. Most egy betegszállító ütött el egy nőt a 18. kerületben, Budapesten. A balesetről videó…

Egy nő vesztette életét hétfőn délelőtt a 86-os főúton, ahol egy Mazda személyautó és egy kamion ütközött frontálisan – adta…

Meghalt a műszaki hibás busznak ütköző személygépkocsi utasa a vezetője pedig súlyos sérüléseket szenvedett Noszlop és Bakonygyepes között. Az eset…

Szamarak és juhok százai akadályozták a forgalmat a romániai A2-es autópályán kedden, mivel egy pásztor az autópálya Duna-hídján terelte át…

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
BMW E-Scooter
2019. május 28.
A BMW közösen fejlesztette ki újdonsült elektromos rollerjét a Micróval, a Micro Scooter megalkotóival
BMW 530e iPerformance
2019. augusztus 15.
A hibrid és tisztán elektromos autók konnektoros töltése hamarosan a múlté lesz. Legalábbis a BMW szerint.
BMW 330e plug-in hybrid
2019. augusztus 16.
Az új plug-in hybrid BMW, a 330e akár 140 km/h-val is képes repeszteni, teszi mindezt elektromos üzemmódban!