Heves érzelmek: új kiadással búcsúzik a BMW i8

Közzétéve:
2019-09-05, 14:48

Hölgyek, Urak, érkezik a BMW i8 és i3 Ultimate Sophisto Edition.

A bajor gyártó bejelentette elektromos sportautója korszakának befejeztét, ezzel sokakban heves érzelmeket kiváltva. A kedélyek lecsillapítása végett limitált szériás modellekkel állt elő a gyártó, amelyeket szeptember első hétfői napján, az úgynevezett Labor Day (Munka napja) Weekend eseményen lehetett megcsodálni az Egyesült Államokban.

BMW i8 kupé Párizsban

A márkafanatikusok egyik szeme sír, a másik nevet. Most azonban semmi ok a szomorúságra, hiszen a BMW célja a különleges kiadások megalkotásával és egyben azzal, hogy a járműveket „Fluid Black” fantázianevet viselő fényezésbe borította nem a gyász volt, sokkal inkább az eleganciát és előkelőséget igyekeztek hangsúlyozni. Úgy vélem, a vállalat méltó módon búcsúztatja elektromos modelljeit, melyeket korlátozott számban fog eladásra kínálni.

BMW i8 és i3 az Eiffel toronynál

Az i3-ból világszerte 900 darab készül majd, míg az i8 sportautó számát ennél is jobban leredukálja a gyártó: összességében 200 darabot épít a Convertible és Coupe verziókból.

A BMW i3 Edition RoadStyle kizárólag Fluid Black fantázianevű fekete fényezéssel lesz elérhető. A villanyautó gyártását 2019 végére datálják. A külső egyhangúság ellensúlyozásának érdekében úgynevezett E-Copper színárnyalatú elemekkel egészítették ki a jármű egyes részeit. A kis kompakt elektromoson 20 colos felnik díszelegnek, szintén fekete színben. Az utasteret sem hagyták ki az újításból, ott főként a bőr anyaghasználat és a fa betétek dukálnak.

BMW i8 kupé utastér

BMW i8 Ultimate Sophisto Edition küszöbe

Az i8 Ultimate Sophisto nevében is benne van, hogy talán ez lesz az utolsó (ultimate=végső) i8-sorozat, amelyet a gyártó elkészített. A fényezés a Sophisto Grey nevet kapta, illetve a járművön szintén megfigyelhetők a díszes E-Copper elemek. A kerékméret is azonos az i3-éval, továbbá az is, hogy nagyjából egy időszakban tervezik elkezdeni a két típus gyártását.

BMW i8 kupé, háttérben az Eiffel torony

Mindkét típus árával kapcsolatban ismeretlenek az információk, csupán ez az, amire a BMW-től mindenki vágyik. A BMW i8 Ultimate Sophisto Edition mind kupé, mind roadster verzióban is elérhető lesz!

Az erőforrásokon nem változtattak, az i3 esetében marad a 181 lóerős egység és a 42,2 kWh-s akkupakk, amely 246 km-es elektromos hatótávot tesz lehetővé. Az i8-nál is ugyanazzal az 1,3 literes, háromhengeres benzines motorral találkozhatsz, ahol 369 lóerő és 570 Nm nyomaték áll a vezető rendelkezésére. 

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
BMW E-Scooter
2019. május 28.
A BMW közösen fejlesztette ki újdonsült elektromos rollerjét a Micróval, a Micro Scooter megalkotóival

További hírek