Hihetetlen! Csökkenhet az üzemanyag ára!

Közzétéve:
2019-05-26, 17:33

A benzin és a gázolaj is olcsóbb lehet szerdától

2019 februárja óta szép fokozatosan hétről hétre emelkedett az üzemanyagok ára. Ez év ötödik hetében még 345 forint volt a benzin, míg 383 forint a gázolaj literenkénti ára. Április közepén lépte át a benzin ára a 400 forintos határt, ekkor már a gázolajé is 405 forintra rúgott.

Az áremelésre a szokásos okok, azaz a kőolaj árának emelkedése, valamint a forint gyengülése mellett egészen extrém okok is előjöttek, az elmúlt héten például olajfúrókutak elleni dróntámadással magyarázták az üzemanyagok árának egekbe szökését.

Az üzemanyagok árának alakulása
Év eleje óta fokozatosan nőtt a benzin- és a gázolaj ára

Most azonban végre jó hírről számolt be a holtankoljak.hu, mely szerint zuhan az olaj ára, elsősorban a magas USA-beli olajkészleteknek köszönhetően. A Brent hordónkénti ára 70 dollár alá kúszott, ez bő 5%-os csökkenés. Valamelyest magára talált a forint is, május 23-án még 294 forintért adttak egy USD-t, az xe.com szerint jelenleg 290 forintba kerül egy amerikai dollár.

Ezen tényezők együttese arra enged következtetni, hogy a benzin- és a gázolaj ára is csökkenhet a jövő héten, melynek mértéke 4-6 forint közé tehető. Egyetlen tankolásnál így persze elhanyagolható összeget lehet megspórolni, hosszútávon viszont nem mindegy, milyen irányba mozog az üzemanyag ára. Fontos hangsúlyozni, mindez még csak egy előrejelzés, hivatalos bejelentés a jövő hét elején várható.

Kapcsolódó írások

töltőpisztoly a benzinkúton
2019. május 27.
Szerdától olcsóbban tankolhatsz a kutakon
benzinkutas
2019. június 03.
12 forinttal kell kevesebbet fizetni szerdától a benzinért mint 2 hete.
dróntámadás
2019. május 20.
Bombákkal felszerelt drónok olajfúró kutakat támadtak, ráadásul a forint is gyengült a dollárral szemben
benzinkút töltőpisztoly
2019. június 05.
Mától és péntektől is mérséklik a benzin és a gázolaj literenkénti árát