A Hilltop Rallye Fesztivál és őszi autósmozi vár a hétvégén

Frissítve:
2018-11-13, 11:18

Szeptember utolsó hétvégéjén nem lesz kegyes az időjárás, ennek ellenére lesznek olyan programok, amelyekért érdemes kimozdulni a lakásból

Hilltop Rallye Fesztivál

Helyszín: Neszmély

Időpont: szeptember 29.

Első alkalommal rendezik meg Neszmélyen a Hilltop Rallye Fesztivált, ahol a szervezők célja a magyar rallye népszerűsítése, a csapatok, illetve a versenyzők bemutatása. A helyszín egy borhotel lesz közel a szlovák határhoz.

Minden részletet megtalálsz a Hilltop Rallye Fesztivál Facebook eseményénél.

Hilltop Rallye Fesztivál helyszíne

Őszi Tengelyhatalmak Találkozó

Helyszín: Ring Autósmozi - Mogyoród

Időpont: szeptember 29.

A szervezők szívesen látják a német, japán, olasz márkájú autókat és azok tulajdonosait, de persze bárki részt vehet az eseményen.

A nap végén lehet majd autósmozizni is, egy nagy klasszikust, a Smokey és a Banditát fogják vetíteni, Burt Reynolds főszereplésével.

A tervezett program:

16:00 Kapunyitás

18:00-20:00 pörgés-forgás az aszfaltos placcon, igény szerint

20:00 Filmvetítés kezdete

Az Őszi Tengelyhatalmak Találkozóról mindent megtalálsz a Facebook eseményél.

Az Őszi Tengelyhatalmak Találkozó plakátja

Dragracing OB

Helyszín: Kiskunlacháza

Időpont: szeptember 29.- 30.

Hétvégén Kiskunlacházán tartják az Autós Országos Gyorsulási Bajnokság és a Motoros Dragracing Kupa utolsó versenyeit, illetve a Nemzetközi Évadzáró Honda Találkozót is. A kétnapos eseményen meseszép Hondákat, még gyönyörűbb lányokat és persze remek gyorsulási versenyeket csodálhatsz majd meg.

A rendezvényről bővebb információt a Facebook eseménynél találsz.

A Nemzetközi Honda Találkozó és a Dragracing OB plakátja

Formula-1 - Orosz nagydíj

A száguldó cirkusz ezúttal Oroszországba, ezen belül is Szocsiba látogat. A pálya a 2014-es téli olimpiának helyszínt adó létesítmények környezetében van, karakterisztikája és elhelyezkedése leginkább a montreali Formula–1-es pályára hasonlít. Az 5,8 km hosszú nyomvonalat Hermann Tilke tervezte. Az első futamot még 2014. október 12-én Lewis Hamilton nyerte, aki most 40 pontos előnnyel érkezik ide.

A Formula-1 Orosz Nagydíj pályarészlete

WTCR - Ningbo

A hosszú nyári szünetet követően a Túraautó-Világkupa Kínába, a Ningbo versenypályára látogat. A pálya 4 km hosszú, egyik érdekessége pedig az, hogy az óramutató járásával ellentétes irányba halad. A legszűkebb részén 12, míg a legszélesebb szakaszon 18 méter széles az aszfaltcsík, a kanyarok száma pedig szokatlanul sok, szám szerint 22. Izgatottan várom, hogy Michelisz Norbert, aki a bajnokság harmadik helyén várja a folytatást, milyen eredményre lesz majd itt képes.

A Ningbo pályarészlete esőben fotózva

Kamion Eb - Le Mans

A Kamion Európa-bajnokság utolsó előtti fordulóját Franciaországban, a híres Le Mans-i pályán rendezik. A pályának két nyomvonala van: a 13 km hosszú verzión (Sarthe) tartják a legendás Le Mans-i 24 órás versenyt, míg a rövidebb, 4422 méter hosszú nyomvonal 1967-ben egyszer már otthont adott a Formula–1-es Francia Nagydíjnak is. A jelenlegi nyomvonal tartalmazza a régi klasszikus pálya több elemét. Az előző szezonban Kiss Norberten kívül a 2017-es bajnok Adam Lacko, Gerd Korber és Steffi Halm tudott még itt győzedelmeskedni. 

Fotók:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Főszerepben a Magyar Nagydíj Esemény- és programajánló 07. 27. – 29.
2018. július 24.
Nem éri meg otthon maradni július utolsó hétvégéjén, mert jobbnál-jobb programok várnak rád.
Trackwood és MX-5 Találkozó vár a hétvégén
2018. augusztus 22.
Lassan vége az augusztusnak, de még mindig nem maradsz autós programok nélkül. Máriapócson egy elég komoly drift bajnokság, míg Kunmadarason MX-5 találkozó vár rád.

További hírek