2019. június 06. | 13:41

Az amerikaiaknak ugyan nem, európaiaknak viszont kijár a Kecskeméti jóságból. Lehet, hogy ezúttal már családi autónak is megteszi a vadonatúj Mercedes-Benz CLA35 Shooting Brake?

Rengeteg olyan autó létezik, amely az Egyesült Államokban tiltott gyümölcsként van számontartva, vagyis egész egyszerűen nem arra a piacra szánták. Ezek gyakran lehetnek teljesítményközpontúak vagy csupán olyan járművek, amelyek formaviláguk és kialakításuk végett nem adhatók el az USA-ban. Tehát, amikor fennáll egy, a mostanihoz hasonló helyzet, hogy egy német prémium autómárka bejelenti újdonsült modelljét, ugyan kissé elszomorító, de nem biztos, hogy az az egész világon piacra kerül majd.

Az elődmodellhez hasonlóan az újdonság szintén a Mercedes kecskeméti gyárában készül, viszont azt meg kell hagyni, hogy praktikum tekintetében mindenképpen egyel magasabb szintet képvisel a jelenlegi kiadás! Karakterisztikáját illetően egy erőteljes kiállású, kompakt modellről van szó, mely bár szeretne kupé lenni, mégis el kell fogadnia, hogy már sokkal inkább a családoknak szánják, méghozzá hosszútávra, mintsem anyunak, apunak, vagy a barátoknak, munkatársaknak.

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

Az új CLA35 Shooting Brake esetében az alapfelszereltség részét képzik a 18-as méretű kerekek, míg egyel nagyobbakat csak felár ellenében rakathatsz az autóra. Hátul két, valódinak tűnő kipufogó bújik elő a karosszéria alól.

Az AMG Dynamic Select tekerőgomb segítségével egyedi beállításokat lehet végezni többek közt a futóművön és a kormányzás tekintetében, ám emellett öt különböző vezetési üzemmód is a sofőr rendelkezésére áll, ezek a: Smoothness, a Comfort, a Sport, a Sport+ és az Individual.

Az AMG Track Pace okostelefonra letölthető alkalmazás segítségével könnyen monitorozható a sofőr vezetési stílusa és/vagy teljesítménye. Ez a viszonylag új, úgynevezett MBUX (Mercedes-Benz User Experience) infotainment-rendszerhez csatlakozik, a rendszerrel elsőként az A-osztályban lehetett találkozni.

A hétfokozatú, duplakuplungos automatával szerelt CLA35 Shooting Brake által használt erőforrásról a szokásos információk írandók le, vagyis: 2,0 liter, 4 henger és egy turbó. Ezzel a motorral 306 lóerő és 400 Nm a maximális teljesítmény, azonban a Mercedestől a későbbiekben még számítani lehet az erőteljesebb CLA45 modellre. A CLA35 4,9 másodperc alatt hasít nulláról 100-ra, végsebessége 250 km/h.

A sportos, kompakt és immáron akár családi autónak ígérkező modell alapára várhatóan 17,4 millió forint lehet, viszont a 2019 őszén kezdetét vevő értékesítésig hamarosan pontosabb adatokat is meg lehet tudni róla.