Hivatalosan is bemutatkozott a világnak az új Suzuki S-Cross, amiről már láthattunk néhány lesifotót pár héttel ezelőtt. Világszerte 2,6 millió autót adott el 2021-ben a Suzuki, ebből 5274 darabot hasított ki az SX4 S-Cross Magyarországon október végéig a Datahouse adatai szerint, ezzel a második helyet szerezte meg a Vitara után.

suzuki scross 2021

Az Esztergomban készülő újdonságot immáron csak S-Crossnak kell hívni, az év végétől a már eddig is ismert 1,4 literes, K14D benzinmotorra építkező lágy hibrid hajtáslánccal lesz kapható, akár összkerékhajtással és automata váltóval. Jövőre várhatóan a Toyotától kölcsönzik a Yarisból ismert, 1,5 literes, háromhengeres motorra épülő hibrid hajtást, sőt a pletykák szerint plug-in hibrid is érkezhet belőle. A bemutatón azt is elárulták, hogy 2023-tól tisztán elektromos modellel bővül a japánok palettája.

suzuki scross 2021

Az SX4 S-Cross 8 éves életciklusa alatt láttunk már kevésbé szemkápráztató ráncfelvarrásokat a dizájnt tekintve, most azonban a 2019 óta különböző piacokon forgalmazott Maruti XL6, vagy más néven Suzuki Ertiga XL7 adta az ihletet. A marcona megjelenéshez a szélesebb, krómcsíkkal elválasztott hűtőmaszk járul hozzá, és persze nem maradhatnak el az elöl-hátul LED-es fényszórók. A motorháztető is magasabbra került és a Acrosshoz hasonló kissé szögletes, műanyag kerékjárati íveket kapott.

suzuki scross 2021

A beltérben a 9 colos érintőkijelző képes megjeleníteni az Apple és Android termék képét, és úgy tűnik az infotainment szoftverén is fejlesztettek. Az új S-Crossba vészfékező asszisztens, táblafelismerő, sávelhagyásra figyelmeztető, adaptív tempomat és immáron a 360 fokos kamerarendszer és hátsó keresztirányú forgalomfigyelő is kerülhet bele. A csomagtér 430 literes alapból, de a hátsó sor lehajtásával 1230 literre is bővíthető. Az előzetes információk szerint a GL+ kivitel 6,5 milliótól lesz elérhető.

Ha kíváncsi vagy melyik hibrid Suzuki fogyaszt a legjobban, nézd meg videónkat: