2021. november 25. | 12:06

Lágy hibrid hajtással, később elektromos menetre is képes hibrid technikával jön az S-Cross.

Hivatalosan is bemutatkozott a világnak az új Suzuki S-Cross, amiről már láthattunk néhány lesifotót pár héttel ezelőtt. Világszerte 2,6 millió autót adott el 2021-ben a Suzuki, ebből 5274 darabot hasított ki az SX4 S-Cross Magyarországon október végéig a Datahouse adatai szerint, ezzel a második helyet szerezte meg a Vitara után.

Az Esztergomban készülő újdonságot immáron csak S-Crossnak kell hívni, az év végétől a már eddig is ismert 1,4 literes, K14D benzinmotorra építkező lágy hibrid hajtáslánccal lesz kapható, akár összkerékhajtással és automata váltóval. Jövőre egy saját fejlesztésű, 1,5 literes, négyhengeres motorra épülő hibrid hajtás is érkezik, sőt a bemutatón azt is elárulták, hogy 2025-től tisztán elektromos modellel bővül a japánok palettája.

Az SX4 S-Cross 8 éves életciklusa alatt láttunk már kevésbé szemkápráztató ráncfelvarrásokat a dizájnt tekintve, most azonban a 2019 óta különböző piacokon forgalmazott Maruti XL6, vagy más néven Suzuki Ertiga XL7 adta az ihletet. A marcona megjelenéshez a szélesebb, krómcsíkkal elválasztott hűtőmaszk járul hozzá, és persze nem maradhatnak el az elöl-hátul LED-es fényszórók. A motorháztető is magasabbra került és a Acrosshoz hasonló kissé szögletes, műanyag kerékjárati íveket kapott.

A beltérben a 9 colos érintőkijelző képes megjeleníteni az Apple és Android termék képét, és úgy tűnik az infotainment szoftverén is fejlesztettek. Az új S-Crossba vészfékező asszisztens, táblafelismerő, sávelhagyásra figyelmeztető, adaptív tempomat és immáron a 360 fokos kamerarendszer és hátsó keresztirányú forgalomfigyelő is kerülhet bele. A csomagtér 430 literes alapból, de a hátsó sor lehajtásával 1230 literre is bővíthető. Az előzetes információk szerint a GL+ kivitel 6,5 milliótól lesz elérhető.

Ha kíváncsi vagy melyik hibrid Suzuki fogyaszt a legjobban, nézd meg videónkat: