Párhuzamos parkolás – az autóvezetés egyik legrettegettebb manővere. A forgalmi vizsgán kötelező legalább egyszer hibátlanul teljesíteni, a való életben azonban kerüli, aki csak megteheti. A párhuzamos parkolás különösen nehéz műveletté válhat, amennyiben nem a megfelelő szögben kezded meg a manővert. Ilyenkor rendszerint újból kell kezdeni a folyamatot, általában nincs elég hely a korrigálásra. Számos sofőr kerüli a párhuzamos parkolást, mert fél a többi várakozó autós irányából érkező nyomástól, esetleg attól, hogy a türelmetlenebbek rádudálnak.

A világhálóra felkerült egy felvétel egy indiai úriemberről, aki nemes egyszerűséggel a párhuzamos parkolás királyának tekinthető. A videóban egy Toyota Innova volánja mögött mutatja be tehetségét és képességeit. Az Innova nem éppen egy városi kisautó, ám a mellékelt ábra szerint a legszűkebb parkolóhelyre is bepréselhető.

A sofőr elmondása alapján a kocsi az egyik barátjáé, aki munkába járáshoz adta neki kölcsön a járművet. Hősünk lakásának erkélye erre a különös parkolóhelyre néz, az illető felesége pedig onnan kísérte figyelemmel a nem mindennapi mutatványt. A parkolókirálynak egyébként van tapasztalata a nagyobb méretű autók terén. Előző munkái során veszélyes terepen közlekedett egy terepjáróval, valamint vezetett már 12,5 méter hosszú buszt is. A Toyota Innova manőverezése ezekhez képest valóban gyerekjáték.

Csak őszintén: neked sikerült volna egy hasonló helyre beállni?