Hónap végén debütál a Tesla Cybertruckja

Közzétéve:
2019-11-11, 10:14

A Tesla pickup többé már nem álom, Los Angelesben kerül sor a vállalat újoncának bemutatójára.

Elon Musk Twitter poszt formájában adta a világ tudtára, hogy 2019. novemberében véget vet a várakozásoknak. Egyszer s mindenkorra ország világ szeme elé kerül a Tesla eddig nem létezett kategóriájába illő pickup, a „Cybertruck”. A bemutató helyszínéül Los Angelest szemelte ki a vezérigazgató.

A Tesla pickup részletes információi még nem ismertek, de egy biztos: Elon Musk korábban úgy jellemezte közelgő terepjáróját, mint egy „jövőbeli, páncélozott személyszállító”, melynek kezelhetősége olyan lesz, akár egy 911-es Porschéé. Egy aprócska, ám lényeges adatot azonban megemlített a CEO, mégpedig azt, hogy 6 fő szállítására lesz képes a jármű, vontatóteljesítménye közel 136,077 kg lesz.

Tesla pickup

Musk a pickup árával kapcsolatban is csepegtetett némi információt a leendő vásárlók felé. A tervek szerint az ígéretes Tesla Cybertruck ára nem kúszik majd feljebb 50 000 dollárnál, ami pillanatnyilag 15 000 000 forintot jelent. Amennyiben ez így is lesz, a Tesla pickupja jóval megfizethetőbb lesz a Rivian R1T-nél.

Az még a jövő kérdése, hogy vajon képes lesz-e Elon Musk megtartani ezeket az ígéreteket, viszont az Engadget blog írói úgy látják, a Tesla a Ford F-150-et vette célba. Nem szabad elfelejteni, hogy a típus alatt Amerika legnépszerűbb autójáról beszélünk! Musk egy 2019-es közgyűlésen azt mondta, hogy az F-150 egy „nagyszerű pickup”, a Tesla termékének pedig képesnek kell lennie arra, hogy elérje, vagy akár meg is haladja annak képességeit.

Az összkerékhajtású Tesla pickup hatótávja 650-800 kilométer körül alakulhat, a modell tulajdonságai közé tartozhat még az egyedi csomagtér és plató, vagy éppen a 360-fokos parkolókamera rendszer. 

Forrás:

További autós hírek

Olyat gyakran látunk és posztlunk is, hogy a robogó, megkülönböztető jelzést használó mentőautó után bevágódnak és így próbálnak maguknak időt…

A tűz olyan reakciót váltott ki a kocsiból, amire nem lehetett előre számítani – írja az origo. Az alábbi videót…

Eddig tisztázatlan körülmények között 2020. január 25-én 15 óra 35 perckor, az M3-as autópálya 49+100-as kilométerszelvényében, a Miskolc irányába vezető…

Rengeteg megbotránkoztató, meghökkentő vagy esetenként vicces felvétel kerül fel oldalunkra. Azon túlmenően, hogy próbálunk titeket érdekes, szórakoztató, naprakész tartalmakkal ellátni,…

A teherautó sofőrje az A9-es autópályán haladt Ingolstadt közelében. A német rendőrök meg tudták állítani, de nem volt egyszerű feladat.…

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Két Tesla Pickup a sivatagban elölről és hátulról is
2019. június 08.
Elon Musk azt mondta, hogy nem lehet megfizethetetlen, mert ennyiért mindenkinek jár egy ilyen szuperkocsi
2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
1905 Baker electric coupé, fekete, oldalnézet, balról, RM Sotheby’s
2018. november 27.
2018 legfelkapottabb trendje az elektromos autózás. Hiába tűnik újszerű divatnak, az elektromos autók már az 1890-es években megszokottak voltak…. aztán jött jó pár évtized kihagyás.