2019. október 31. | 10:35

A hírek szerint a Rivian a harmadik modelljén dolgozik, amely úgy nézhet ki, mint egy raliautó.

Az R1T (Amely a Tesla leendő pickupjának méltó ellenfele lesz) és R1S gyártása hamarosan elkezdődhet, a Rivian Fórumon megjelenő renderek pedig azt vizionálják, hogy egy terepjárón dolgoznak. A Rivian alapítója és vezérigazgatója, R.J. Scaringe már korábban elmondta, hogy a vállalat harmadik modelljének rövidebb tengelytávja lesz mint az előző két modellnek.

A fórumon található bejegyzések alapján egy teljesen elektromos terepjáróról van szó, amely a képeket nézve tényleg nagyon rövid tengelytávval rendelkezik. Ezeket az arányokat nem nagyon láthattad eddig pickup vagy SUV modellek esetében. Ugyanakkor a hasmagassága és a terepgumik azt sugallják, hogy bármilyen terepen elboldogulna.

A „raliautó” elején az R1T-hez és az R1S-hez hasonló fényszórók és egy hatalmas lemez található, amely az autó alját védi a szikláktól és egyéb behatásoktól. A tetején és a hátsó ablakon napelemek kaptak helyet.  Az autó körül pedig több kamera is található, például a visszapillantó tükrök helyén, természetesen tolatókamera is van benne.

Mielőtt a Rivian komolyan belekezdene a terepjáró munkálataiba, először utcára kell dobnia a már említett két modellt. Ez a tervek szerint 2020 végére meg is fog történni, nagyrészt az 1,2 milliárd dolláros, azaz átszámítva majdnem 340 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően, amelyet az új részleg megépítésére költöttek. Az elmúlt hónapban a 100 000-nél is több elektromos furgont rendeltek az Amazonon.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat hírműsorát!