Na milyen lesz a Rivian harmadik modellje?

Közzétéve:
2019-10-31, 09:35

A hírek szerint a Rivian a harmadik modelljén dolgozik, amely úgy nézhet ki, mint egy raliautó.

Az R1T (Amely a Tesla leendő pickupjának méltó ellenfele lesz) és R1S gyártása hamarosan elkezdődhet, a Rivian Fórumon megjelenő renderek pedig azt vizionálják, hogy egy terepjárón dolgoznak. A Rivian alapítója és vezérigazgatója, R.J. Scaringe már korábban elmondta, hogy a vállalat harmadik modelljének rövidebb tengelytávja lesz mint az előző két modellnek.

A fórumon található bejegyzések alapján egy teljesen elektromos terepjáróról van szó, amely a képeket nézve tényleg nagyon rövid tengelytávval rendelkezik. Ezeket az arányokat nem nagyon láthattad eddig pickup vagy SUV modellek esetében. Ugyanakkor a hasmagassága és a terepgumik azt sugallják, hogy bármilyen terepen elboldogulna.

A Rivian SUV-ja hátulról fotózva

A „raliautó” elején az R1T-hez és az R1S-hez hasonló fényszórók és egy hatalmas lemez található, amely az autó alját védi a szikláktól és egyéb behatásoktól. A tetején és a hátsó ablakon napelemek kaptak helyet.  Az autó körül pedig több kamera is található, például a visszapillantó tükrök helyén, természetesen tolatókamera is van benne.

A Rivian harmadik modellje, egy SUV elölről fotózva

Mielőtt a Rivian komolyan belekezdene a terepjáró munkálataiba, először utcára kell dobnia a már említett két modellt. Ez a tervek szerint 2020 végére meg is fog történni, nagyrészt az 1,2 milliárd dolláros, azaz átszámítva majdnem 340 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően, amelyet az új részleg megépítésére költöttek. Az elmúlt hónapban a 100 000-nél is több elektromos furgont rendeltek az Amazonon.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
Ez a sikk: Hyundai Kona 1.0 T-GDI – Teszt + Videó!
2018. szeptember 15.
A Hyundai Kona üde színfoltja a kompakt SUV szegmensnek: az tény, hogy megjelenése viszi a prímet, a belső már kevésbé látványos, azonban az 1.0 literes turbómotor ideális választás lehet a többnyire városban közlekedők számára

További hírek