Így driftel az 1915 lóerős elektromos horvát szuperautó + VIDEÓ

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-07-24, 08:06

A Rimac C_Two egy kis cég hatalmas projektje, amely úgy látszik nem csak villámgyors, hanem még vezethető is.

Elmondom nagyvonalakban, hogy mit kell tudni a Rimac Automobili nevű horvát márkáról. Első autójuk a Rimac C_Two egy világverő, több mint 1900 lóerős elektromos szuperautó lesz, amiből 150 darabot kívánnak gyártani. Eredetileg 2019-ben jelent volna meg, de ezt átrakták 2020-ra. Aztán jött a koronavírus, ami miatt a gyártás végül 2021-re tolódott. De hogy mennyire komolyan gondolják, mi sem bizonyítja jobban, mint a tény, hogy a Porsche is rakott pénzt a vállalkozásba.

Rimac C_Two elektromos szuperautó

Jelenleg ott tartanak, hogy már elkészült 4 prototípus és idén még további 13-at készítenek el tesztelési célokból. A kétkedőknek, akik azt gondolják, hogy egy horvát autómanufaktúra a Balkánról úgy sem képes Tesla Roadster verő elektromos járművek legyártására, készítettek egy videót, amiben a gyári tesztpilóta driftel a négykerék-meghajtású villanyrakétával. Ez alapján úgy látszik, igenis vezethető az univerzum minden erejét leadni képes autó.

Rimac C_Two elektromos szuperautó beltér

Ugyanis nagyon jól gyorsuló járművet készíteni egy dolog, kis túlzással nem kell hozzá más csak egy nagy akkumulátor, erős villanymotor (a Rimacban 4 darab is van) és kész. De egy autó, főleg, ha sportautóról van szó és ilyen irdatlanul erős attól lesz igazán jó, ha uralható, könnyen vezethető és az egész harmonikus benyomást kelt. A Rimac C_Two elvileg 1,8 másodperc alatt futja meg a 100 km/órás sprintet, végsebessége pedig eléri a 412 km/órát. Hatótávolsága pedig 647 km egy töltéssel a NEDC-ciklus alapján.

Rimac C_Two elektromos szuperautó drift

Ezek szép, mit szép, lenyűgöző adatok, kérdés, hogy mit tud majd a sorozatérett verzió. Egy biztos, a kis cégnek rendesen fel van adva a lecke, hiszen nem könnyű ám szuperautót készíteni a semmiből nulla autógyártói tapasztalattal akkor sem, ha a Porsche mögöttük van. Mindenesetre én nagyon remélem, hogy siker koronázza ténykedésüket és képes lesz a Rimac világhírűt alkotni innen a déli szomszédból.

Kapcsolódó írások

2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
Minden új Volvóban lesz elektromos hajtás
2017. július 06.
A svédek sem maradhatnak ki az ígérgetésből: csatasorba állítják a Polestart is, hogy 2019 után már minden Volvóban legyen villanymotor

További hírek