A Porsche bevásárolta magát a horvát Rimac-ba

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A Porsche megvásárolta a horvát manufaktúra, a Rimac cég 10%-át.

A Porsche megvásárolta a Rimac Automobili manufaktúra 10%-át, valószínű, hogy közös technológiai fejlesztést terveznek. A cég elektromos alkatrészeket fejleszt és gyárt saját elektromos sportkocsijaikba, így érthető a fejlesztői partnerség a fiatal vállalattal, ugyanis a Porsche nagy erőfeszítéseket tesz a villamosítás érdekében.

Mate Rimac alapította a céget 2009-ben, amikor elkezdett főállásban elektromos autókat fejleszteni. 2016-ban a Rimac Concept One lenyűgözte a világot, ezen a sikeren felbuzdulva a 2018-as Genfi Autószalonon bemutatták a C_Two modellt. A kétüléses elektromos sportkocsi 2000 lóerőnek megfelelő teljesítményt képes leadni, végsebessége pedig 412 km/h. 650 km-t képes megtenni egy töltéssel és a 250kW-os gyorstöltő rendszernek köszönhetően 30 perc alatt 80%-os töltöttségi szintre lehet hozni az akkumulátor kapacitását.

Rimac C-Two sivatagos környezetben menetközben fényképezve

A gyorsan növekvő zágrábi székhelyű vállalat mintegy 400 alkalmazottat foglalkoztat. A Rimac a legnagyobb hangsúlyt a nagyfeszültségű akkumulátor technológiára, az elektromos hajtásokra és a digitális interfészek fejlesztésére fekteti. A Rimac 2013-ban alapított Greyp Bikes leányvállalata elektromos kerékpárokat fejleszt és gyárt.

"A pusztán elektromos kétüléses sportautóival, mint például a Concept One vagy a C_Two, valamint az egyedi járműrendszerek kifejlesztésével a Rimac megmutatta mire képes az elektromobilitás területén. Úgy érezzük, hogy Rimac ötletei és sajátos megközelítései rendkívül ígéretesek, ezért reméljük, hogy eredményes lesz az együttműködés a két cég között a fejlesztési partnerprogram keretei között." - mondta Lutz Meschke, az Igazgatóság elnöke és a Porsche pénzügyi és informatikai igazgatóságának tagja.

Valószínű, hogy a német gyártó felhasználja ezt a partnerkapcsolatot a Taycan nevű elektromos autójának tökéletesítéséhez is. Az eddig Mission E néven emlegetett elektromos Porsche, Taycan néven kerül a márkakereskedésekbe előreláthatóan két év múlva. A 600 lóerős rendszerteljesítményt két villanymotor adja. A gyártó ígérete szerint kevesebb, mint 3,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra és kevesebb, mint 12 másodperc kell neki a 200 km/h sebesség eléréséhez.

Forrás:

További autós hírek

Mint azt tegnap mi is megírtuk, hatalmas méretű szállítmány miatt korlátozzák több autópályán a forgalmat. Több fotó és videó is…

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka, a szlovák D2-es autópályára riasztották a rendőröket, miután egy autós a forgalommal szemben haladt – számolt…

Szerda, csütörtök és péntek éjszaka egy extrém méretekkel rendelkező szerelvény bukkan fel a magyar autópályákon. A budapesti bazilikánál alig kisebb,…

Aki gyakran halad kifelé a Gyömrői úton, az bizonyára ismeri a helyszínt és tette már meg számtalanszor azt, hogy a…

Hátborzongató “mutatványt” hajtott végre egy motoros . Felkeltette a rendőrség figyelmét egy internetre felkerülő videofelvétel, amelyen egy motoros Bytčán felhajtott…

Kapcsolódó írások

2020-as Porsche Taycan fényszórója
2018. november 26.
A sportautógyártó szerint régóta dolgoznak az elektromos technológiával, így minden igényt kielégít majd az új Taycan
A Porsche Taycan menet közben elölről
2019. szeptember 06.
A Porsche bemutatta a tisztán elektromos Taycant, amely 450 km-es hatótávval és ugyanolyan lenyűgöző vonalakkal rendelkezik mint a koncepció.
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
A világ 10 legjobban gyorsuló autója
2017. április 26.
Nem minden a végsebességről szól, van, amikor alig több mint két másodperc fölött elérni a 100 km/h-t az igazi cél