Arról már régóta beszél az autós közvélemény, hogy a Tesla új modellje, a Roadster milyen elképesztő menetteljesítményekkel rendelkezik. Az összkerékhajtású elektromos sportautó 1,9 másodperc alatt van százon, a negyed mérföldes távot pedig 8,8 másodperc alatt teljesíti. A végsebessége 400 km/óra feletti, a hatótávolság terén pedig közel 1000 kilométert ígér a gyártó.

Ezzel a Pininfarina Battista és a Rimac C_Two hiperautók mezőnyébe kerül, ám a hírek szerint Amerikában 200 ezer dollárba kerül majd (60 millió forint), mely nagyjából a Lamborghini Huracán árkategóriája. Ez még így is potom összegnek tűnik egy ilyen képességekkel rendelkező járműért, ám nem minden olyan autókedvelőnek van ennyi pénze, aki sportos élményautót szeretne venni.

Ezt a problémát megrágva egy Twitter felhasználó elképzelte azt, hogy milyen lenne, ha a Tesla Roadster a Mazda MX-5 ligájában játszana. Ehhez néhány látványtervet is készített arról, milyen lehetne Elon Musk olcsósított, kétüléses elektromos autója.

A formaterven látszik, hogy erősen merített a Miata és a Model 3 elemeiből is, az összhatás mégis harmonikus lett. A puhatetős roadster hátsó lámpái is a Model 3-ról valók, a felnik is a Tesla kínálatából lehetnek ismerősek. Kíváncsi lennék, milyen áron kínálna az amerikai gyártó egy kevésbé erős, aranyosabb játszós autót. Feltehetően lenne rá kereslet, hiszen az elektromotornak köszönhetően még egy kevésbé erős konfiguráció is jó menettulajdonságokkal rendelkezne.

Amennyiben kíváncsi vagy a Tesla Model 3-ra, ebben a videóban közelebbről is megnézheted.