Így ment az új Rimac töréstesztje – VIDEÓ

Közzétéve:
2019-09-27, 09:45

A C_Two modell esetében nagy hangsúlyt helyeznek a biztonságra.

Ahogy az az utcán is használható szériajárművek esetén lenni szokott, a piaci értékesítést megelőzően át kell essenek egy homologizációs folyamaton, melynek során megbizonyosodnak arról, hogy közúti közlekedésre alkalmas biztonsági szintet képviselnek. Ennek során töréstesztnek vetik alá az autót, ahogy most az új Rimac C_Two hipersportautó esetében is ez történt. Erről pedig egy kisfilmet is készített a gyártó, ahol elmondják, milyen fontos egy ilyen erejű jármű esetében a biztonság. Azt viszont egy kicsit rossz nézni, hogy egy 1,5 millió font (570 millió forint) körüli összegbe kerülő autót így összezúznak, ám az utasok biztonsága megéri azt, hogy ötször is nekivágják a falnak az autót.

„Annak érdekében, hogy az autó tökéletesen funkcionáljon, fizikai teszteknek összhangban kell lenniük a számítógépes szimulációkkal.” – mondta a Rimac szakembere.

A törésteszt csak egy része annak a folyamatnak, mely többek közt szimulációkat, alkatrészteszteket és prototípus jóváhagyásokat foglal magában. A leglátványosabb azonban kétségkívül az, ahogyan az 1900 lóerő körüli elektromos sportautót a falhoz vágják.

A négy elektromotornak köszönhetően 415 km/óra körüli végsebességet ígérnek, az autó pedig 1,97 másodperc alatt van százon a hírek szerint. A negyedmérföldet 9,1 másodperc alatt teszi meg, valamint a 0-300-hoz sem kell neki több 11,8 másodpercnél.

Kapcsolódó írások

Piros színű Tesla Model 3 a téglafalban
2020. június 02.
A Model 3 volánjánál ülő férfi parkolás közben vétett egy elemi hibát.
VW e-up! törésteszten
2018. október 11.
A Volkswagen Crash Festen kiderült, hogy mit tud a törésteszteken a VW e-up! a belsőégésű motorral szerelt változatához képest. A Volkswagen Touaregről meg eddig is tudtuk, hogy szilárd egy autó, de az új még masszívabbra sikeredett.

További hírek