2022. május 13. | 11:09

A baleset után a Magyar Közút kukázta az eszközt.

Május elején az M6-os autópálya Budapesthez közeli szakaszán, mozgó terelés mellett végeztek szemétszedési munkákat az elválasztósávban a közutasok. Emiatt a belső sávban ideiglenes jelleggel 80-as, illetve 60-as sebességkorlátozás lépett érvénybe a munkaterület előtt. Azonban akadt egy autós, aki nem tudott időben sávot váltani, és a kocsija bal elejével eltalálta az energiaelnyelőt.

A sebességkorlátozásról és a mozgó terelésről külön előjelző autók tájékoztattak, az útszűkületre, sávelfogyásra pedig táblák figyelmeztettek. Az energiaelnyelő modulon minden villogót felkapcsoltak, hogy távolról is látható legyen, hogy munkavégzés zajlik a sztráda közepén.

Egyenes útszakasz lévén arra lehetne számítani, hogy nem történik baleset, a legtöbben ki is kerülték a terelést. Ugyanakkor páran az utolsó pillanatra hagyták a sávváltást, az egyik kisteherautó mögött érkező autónak már nem maradt helye és belecsapódott az energiaelnyelőbe. A balesetet a gépre szerelt kamera premier plánban vette.

Az eszköz jól ellátta a feladatát, az incidens során senki sem sérült meg, a személyautó viszont jócskán amortizálódott.

Nyitókép forrása: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Magyar Közút