Így néz ki a szellemvárossá változott New York egy autós szemszögéből

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-03-25, 12:06

Iszonyatosan furcsa így látni a Föld egyik leghíresebb világvárosát.

A koronavírus az Egyesült Államokra is lecsapott, New York lett a világjárvány amerikai epicentruma. Emiatt a városban kijárási tilalmat vezettek be, a bárok és az éttermek bezártak, az utcák pedig kiürültek. Egy ott élő fiatalember megmutatta, hogyan néz ki a vészterhes időkben New York egy autós szemszögéből.

Március elején diagnosztizálták az első koronavírusos esetet New Yorkban, azóta többen betegedtek meg a városban, mint egész Franciaországban. Ha nem lenne kijárási tilalom, az emberek valószínűleg akkor sem mernének kimerészkedni az utcára, emiatt szellemvárossá változott a Nagy Alma.

Szellemvárossá változott New York

Egy férfi aztán úgy döntött, megmutatja a világnak, hogyan fest New York a járványhelyzet idején. A képsorokat látva azt is hihetné az ember, hogy a város teljes lakosságát evakuálták, pedig ez nem igaz, mindenki otthon van, és azt várja, hogy véget érjen ez a rémálom.

Budapest utcái is teljesen kihaltak az elmúlt napokban, ami egyfelől nagyon szomorú, másfelől viszont valahol felemelő érzés is, mert ez az jelenti, hogy az emberek többsége betartja az előírásokat, és tényleg csak akkor mozdulnak ki otthonról, ha el kell menniük a boltba vagy a gyógyszertárba.

Kapcsolódó írások

Korona vírus molekula
2020. január 30.
Vészhelyzetnek minősítette a WHO a kínai koronavírus terjedését, így védekezhetsz a kocsidban és a tömegközelekedés során.
koronavírus
2020. február 03.
A benzin és a gázolaj is kevesebbe kerül majd szerdától.

További hírek